De Paște, Ministerul de Interne va ajuta la distribuirea Sfintei Lumini

209
De Paște, Ministerul de Interne va ajuta la distribuirea Sfintei Lumini - ddd-1586887098.jpg

Articole recomandate

Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe și va ajuta Patriarhia pentru ca Lumina să ajungă la credincioși în noaptea de Paște. "Astăzi am semnat alături de Preafericitul patriarh Daniel un acord de sprijin (...) pentru distribuirea Sfintei Lumini", a spus marți ministrul Marcel Vela, într-o declarație la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Astfel, distribuirea Sfintei Lumini aduse de la Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 18 aprilie, se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică și patrulele existente în misiune, începând cu ora 20,00.

"Credincioșii vor putea ieși în proximitatea casei, în afara curții sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanțare socială, astfel încât să fie evitată aglomerația și formarea grupurilor mai mari de trei persoane. În acest sens, doi sau trei locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta Lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor", a precizat Marcel Vela. El a arătat că, în zonele carantinate, Lumina va fi dusă cu ajutorul personalului MAI, de la centrele episcopale la parohiile din împrejurimi. "În noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților care distribuie Sfânta Lumină în casele credincioșilor, cât și a voluntarilor care vor avea asupra lor cartea de identitate, ecusonul nominal din partea parohiei, mască și mănuși de protecție", a afirmat ministrul.

Marcel Vela a adăugat că echipajele de poliție aflate în puncte fixe, precum cele de pe drumurile publice sau la punctele de graniță, vor oferi Lumina persoanelor aflate în trafic sau celor care tranzitează frontiera. "Cadrele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune în noaptea de Înviere vor oferi Sfânta Lumină inclusiv spitalelor, centrelor sociale și centrelor de carantină", a mai precizat Vela.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4926 secunde