Criză de instructori la Delfinariu. "Nu este o meserie pentru oricine!"

323

Articole de la același autor

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța este una dintre cele mai iubite destinații de agrement ale constănțenilor și turiștilor din întreaga țară. Destinație simbol, complexul se confruntă, însă, în această perioadă cu o mare criză de instructori.

Din cauza salariilor mici, oamenii și-au abandonat pasiunea. Directorul complexului, Adrian Bîlbă povestește că, în anul 2012, acestor oameni, școliți în China, le-a expirat contractul, moment în care doi instructori au ales să renunțe la post, din cauza proastei salarizări.

Timp de doi ani, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a funcționat cu doar cinci instructori. La sfârșitul anului trecut, au mai părăsit corabia și ceilalți trei și, astfel, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța funcționează, astăzi, cu doar doi instructori. Pentru că nu există cadru legislativ pentru a le fi mărite salariile, această sarcină revenind Ministerului Culturii, șeful complexului s-a gândit că soluția de mecenat va salva Delfinariul, pentru că instructorii sunt foarte greu de găsit. Conducerea gândește diverse forme pentru ca acești oameni să poată primi un salariu decent, lună de lună, și să nu se mai gândească să-și părăsească meseria, care nu este deloc ușoară, sau la varianta unui al doilea job.

"Fără iubire față de delfini, fără talent, fără aplecare către această meserie nu reziști! Meseria de instructor nu este pentru oricine! Sunt oameni cu familii, iar cei 950 de lei pe lună nu le ajung! Mai mult, volumul de muncă este mare, pentru că instructorii se ocupă și de curățarea bazinului", a subliniat directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța, Adrian Bîlbă.

În ciuda acestor probleme, grație unui proiect în valoare de trei milioane lei, bani sosiți de la UE, clădirea Delfinariului a fost modernizată. Capacitatea complexului a fost dublată de la 600 de locuri, ajungându-se în prezent la 1.200. O boltă specială va acoperi incinta, iar turiștii vor putea urmări programele în orice sezon, indiferent de condițiile meteo. Și condițiile în care vor evolua delfinii vor fi dintre cele mai bune.

Cu toate aceste probleme legate de salarizarea instructorilor, conducerea și-a propus pentru 2015 achiziționarea de lei de mare, foci și pinguini, ale căror prestații îi vor încânta pe turiști. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Februarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Noi discuții despre ora de religie
Pagina a fost generata in 1.3396 secunde