Scandalul de la Muzeul de Istorie. Puiu Hașotti îl desființează pe Constantin Scurtu!

2524
36
Scandalul de la Muzeul de Istorie. Puiu Hașotti îl desființează pe Constantin Scurtu! - puiuhasotti7-1423765535.jpg

Articole de la același autor

Scandalul legat de organizarea concursului pentru șefia Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța nu a încetat. Amintim că, luna trecută, Gabriel Custurea a fost desemnat câștigător în fața contracandidatului său, dr. Constantin Scurtu, directorul Muzeului Militar Național "Regele Ferdinand I", filiala Constanța.

Constantin Scurtu a contestat imediat rezultatul concursului, invocând faptul că nu a avut parte de o atmosferă relaxată și nu s-a bucurat de același tratament aplicat contracandidatului său, Gabriel Custurea. "Pe domnul Puiu Hașotti l-am simțit contracandidatul meu 100%", a acuzat Scurtu.

La rândul său, deputatul UNPR Florin Gheorghe a solicitat ministrului Culturii, Ioan Vulpescu, să nu valideze rezultatul examenului pentru funcția de director de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, pe motiv că Puiu Hașotti "ar fi deturnat" concursul: "Nu am putut să rămân pasiv, pentru că acest concurs a fost deturnat chiar cu concursul senatorului Puiu Hașotti, unul dintre cei care, până mai ieri, se bătea cu pumnii în piept că luptă pentru depolitizarea funcțiilor politice".

După poziția adoptată de deputatul Florin Gheorghe, nu a întârziat reacția senatorului. Puiu Hașotti a declarat, ieri, că a participat la acest concurs împreună cu alți oameni de cultură și nu comentează elucubrațiile unor oameni pe care nu-i cunoaște. Mai mult, Hașotti a spus că "Florin Gheorghe se pricepe la cultură tot atât cât mă pricep eu la ghicitul în stele!".

Cât despre candidatul pentru funcția de director al MINAC, dr. Constantin Scurtu, senatorul Puiu Hașotti a afirmat că "domnul Scurtu ar fi fost omul cel mai nepotrivit pentru șefia MINAC. Este o opinie personală și nu eu sunt cel care l-am descalificat. El s-a descalificat singur, pentru că prestația sa a lăsat de dorit!".

Potrivit declarațiilor lui Hașotti, din comisie au făcut parte academicianul Răzvan Theodorescu și cel mai mare expert român în muzeografie, prof. Ion Opriș. "Acești oameni nu puteau fi influențați de nimeni! Domnul Scurtu a făcut o contestație care i-a fost respinsă! Acest candidat nu știa măcar câte etaje are Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța!", a punctat, decisiv, Hașotti.

Mai mult, subliniază Hașotti, domnul Scurtu "nici măcar nu știa că epoca modernă și contemporană reprezintă 40% din suprafața expozițională. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut de la înființarea lui și până în prezent doar arheologi pentru că patrimoniul acestui muzeu ca întindere și valoare reprezintă peste 90% arheologie!".   

Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Prea cuviosii Canalie si Pramatie Intai statatori la stabilimentul MINAC
12 februarie 2015
Cearta lui Demiurgus luciferus hașotensis cu el insusi

".domnul Scurtu "nici măcar nu știa că epoca modernă și contemporană reprezintă 40% din suprafața expozițională. Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a avut de la înființarea lui și până în prezent doar arheologi pentru că patrimoniul acestui muzeu ca întindere și valoare reprezintă peste 90% arheologie!". Păi hai să vedem tovarisci Tata Puiu sau poate preferi sa-ti zic ca al batran pe muzica Sfanta Tinereata Legionara camarade Tata Puiu. Punem mana pe pană și socotim ca tovarisci Pitagora. 90% ARHEOLOGIE+ 40% MODERNĂ ȘI CONTEMPORANĂ=130%. Aoleo Tata Puiu asta-i ca-n bancul cu semănatul: opriți însămânțările că violați frontiera de stat cu Bulgaria. Cât despre duda ailaltă cu muzeul a avut de la înființare pînă acum doar arheologi se pare că n-o puseși la socoteală pe protejata lui coana geta, Delia Cornea pe care protejatul matale dinosaurus custurensis tocmai o angajă pe ochi mișto. Acum măi Tata Puiu ori matale ai probleme cu știința asta a lui meșterul Pitagora ori cu nasul ca Pinochio sau mai nou Udrea. Apropo de Nuți Udrea ai grijă că boala asta cu brățări se cam ia. Cât despre Scurtu aici ai dreptate. Băietu ista are lipsuri multe. Din multele lui lipsuri dau doar vreo 3: Nu știe câtă șpagă ia fauna IP3 DIN DESCĂRCĂRILE DE SARCINĂ lunar; Nu știe ce șmenuri a făcut IP3 Custurea cu traficanții de monede; Nu știe cât mălai v-ați tras voi din afacerea cu autostrada. Hai pa, te pup dulceață.

constantean
13 februarie 2015
arheologie?

Mai,domn senator,ce-ai facut matale se numeste trafic de influienta.Pa si pe curind la....

un cetățean
13 februarie 2015
bravo!

MINAC este cea mai activă instituție de cultură din orașul nostru de când este condusă de domnul Custurea. BRAVO!

cineva din muzeu
13 februarie 2015
...va place balacareala!

....la muzeul de istorie nu este nici ,,un scandal urias,,! In interior nici nu prea s-a stiut de concurs si nimeni nu a tremurat de frica. Daca nu se prezenta Custurea la concurs, avea sa mearga altul si tot nu avea succes dl. director de la ,,Ferdinand" ! Acum sa inteleg ca dansul ar fi dorit sa fie cu fundul in doua barci? ...director si colo si dincolo?....sau nu îi ajungea muzeul dansului ca era prea mic si ar fi dorit unul mai mare? ...sau cineva de bine din CJ l-a infierbantat trea tare si daca nu i-a iesit pasenta, acum isi da poalele peste cap? La muzeu fiecare isi vede de treaba lui! Daca sinteti de buna credinta, intrebati institutii similare din tara ce parere au despre MINAC! ...si vedeti ce o sa va spuna!...daca aveti alte ganduri si preocupari, tineti neaparat sa aruncati cu mizerii in aceasta institutie, o puteti face mult si bine, fara succes!....de fiecare data se va gasi cate un ,,savant,, care sa isi dea cu parerea....asta, insa, nu va afecta prea mult imaginea muzeului! In cel mai rau caz ne va arata adevarata fata a celor care improasca, cu toate falcile, ....dejectii pe institutie! ...daca nu pot face mai mult, macar sa arunce si ei cu putin rahat în muzeul constantean

Zilier
13 februarie 2015
caremuzeu

Ziliera Delia Cornea ajunsa gratie farmecelor personale la Custurea,mare muzeograf isi da cu parerea despre ce mare a ajuns acest muzeu sub conducerea lui C.....Ce zice D.N.A.?vEDETI CA HOTIILE IES REPEDE LA IVEALA IN VREMURILE ASTEA.

Zefir
13 februarie 2015
alegerea proasta cu Scurtu

Citind aici ramai cu ceva....nici nu stiam ca in cultura constanteana exista asemenea orgolii. Politicienii, oricare ar fi ei, ar fi interesant sa ii vezi implicandu-se, din orice directie politica ar fi, si asupra supravietuirii culturii locale, a sprijinirii actului cultural nu doar in sustinerea unei persoane sau a alteia. Oricum, autoritatile orasului ingropasera de mult cultura cu ajutorul inclusiv al d-lui Florin Gheorghe inca de cand activa voios in PDL si Boc taia vartos din serviciu multi oameni reali de cultura. Acest fapt il cunosc toti cei implicati in fenomenul cultural constantean. Nu am auzit atunci vocea dlui Gheorghe sa i-a apararea culturii constantene in general. Ca supara partidul. Si isi pierdea accesibilitatile personale. Ce se retine sunt urmatoarele (si din alte articole anterioare): 1. Comisia de concurs a fost numita de Consiliul Judetean. Ea a fost formata din oameni dincolo de orice banuiala ca probitate. Muzeul sau fostul si actualul director n-a avut nici un amestec in acest sens. 2. Contestatia a fost judecata tot de o comisie a Consiliului Judetean. Si rezultatul a fost negativ pentru C. Scurtu. 3. Se pare ca respectivul contracandidat al lui Custurea a fost sub asteptari ca mod de prezentare. Si asta este....poate nu a fost cel mai bun contracandidat ales.... 4. Nu inteleg de ce se baga institutia in discutie daca nimic din ce am observat mai sus nu are legatura cu muzeul. Muzeul este al nostru, al constantenilor, putine lucruri le mai avem din punct de vedere cultural in orasul nostru. In rest ca 40%, ca 90 %..ce stiu este ca imi place sa vin din cand in cand sa vad tezaurul muzeului, cu prietenii din tara cand ma viziteaza, asta ma atrage ..sarpele, Fortuna..care da, sunt de arheologie. Asta vor sa vada si ei, niciodata nu intreaba de altceva. Piesele respective de arheologie sunt atractive. Poate gresesc, dar eu asta am inteles. Mai sunt unele informatii prezente in comentariile ultimelor 2 saptamani, in afara concursului, dar suna ca vendete personale. Nu fac bine demersului principal. Daca vrei sa ingropi o problema, o amesteci cu alte 30 si le ingropi pe toate. Este elementar.

consiliu
13 februarie 2015
arheologie

Raspuns la nr.6.Comisia de concurs,se cunoaste, a fost propusa de catre Consiliul Judetean cu scopul unei evaluari corecte si fara suspiciuni.A cistigat Custurea cu nota 9 iar Scurtu cu 8,50.Bravo Custurea,ai fost mai bun.Dar de ce nu-i dati voie lui Scurtu sa depuna contestatie,plingere ,conform legii.Sariti pe el sa-l desfiintati.Oare nu avea voie sa participe la concurs?Ba da si cred ca cistigat experienta in ce priveste comportamentul sau cu gastile din domeniu.

Alebarim
13 februarie 2015
Oferta

Cautam colaboratori care sa se alature echipei noastre. Operatori calculator pentru publicare anunturi in vanzarea de carti Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti in format electronic. Avem nevoie de persoane serioase, înzestrate cu calm si rabdare. Se lucreaza comod de acasa, fiecare îsi stabileste programul sau de lucru. Cerinte: - cunostinte minime PC - rabdarea - seriozitate Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti traece mai intai prin instruire apoi, daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Programul este part-time. Se ofera contract legal chiar din perioada de instruire unde castigati minim 300 dolari lunar, suntem o companie serioasa de prestigiu cu multi colaboratori. Pt informatii trimiteti textul ,,INFO’’ la adresa [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

MARIA
13 februarie 2015
Angajari in Constanta

Studioul de videochat AriaStudio este unul din putinele locuri de munca din Constanta unde poti castiga ca si model un salariu mediu de 1.000-3.000 $/luna si, in acelasi timp putand sa iti faci singura programul. Echipa exclusiv feminina,ambient profesional,dar in acelasi timp familiar. Oferim Comision intre 50-80% plus bonusuri lunare in functie de performanta. Sustinere in gasirea unei chirii in prima luna. Colaboram si cu modele ce vor sa lucreze de acasa. [email protected] www.ariastudio.ro MARIA-0721133353.

Cuiu Harashoti
13 februarie 2015
Ce interes ai ?

Lale Hasoti , care este interesul lu' matale in cultura constanteana, in afara de faptul ca te-ai facut remarcat desfiintînd garajul RATC, vad ca acum ai dat-o pe cultura , nu te-am vazut activ cînd Cazinoul a ajuns o ruina, oricum esti un pasiv si in politica si in cultura

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2711 secunde