Prigoana artiștilor constănțeni

Ce lovitură năprasnică a încasat Teatrul "Oleg Danovski"

3026
12
Ce lovitură năprasnică  a încasat Teatrul

Articole de la același autor

Bugetul Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" este mai mic cu 1,5 milioane lei față de cel alocat anul trecut. Oamenii de cultură din Constanța sunt obligați, astfel, să funcționeze cu un buget mult sub cel necesar supraviețuirii.

Vești neplăcute pentru angajații Teatrului Național de Operă și Balet de la Constanța, la început de an. Bugetul instituției a fost tăiat considerabil, iar instituția nu va mai avea bani să-și plătească nici colaboratorii, nici salariații!

"Colaboratorii noștri au contracte lunare, nu anuale, din cauză că nu știm niciodată dacă ne ajung banii de la o lună la alta! Funcționăm cu doar șapte soliști, în condițiile în care fiecare operă din țară are de la 25 în sus. Suntem singura instituție culturală din țară, cu trei departamente, care funcționează cu doar 127 de salariați, în condițiile în care doar o operă din țară are peste 220 de angajați! Această prigoană ne va aduce în imposibilitatea de a funcționa!", a declarat managerul Daniela Vlădescu.

Conducerea instituției a explicat că acești colaboratori vin să completeze locul care este descompletat și nicidecum nu sunt luați dintr-un moft. Nesiguranța zilei de mâine, personalul la limită, investiții zero la capitolul decoruri, costume, aceasta este ima-ginea actului cultural, în anul 2015, de la Constanța. Oamenii - sublinia managerul instituției - nu-și permit să efectueze nici măcar concediul medical atunci când sunt bolnavi, pentru că nu are cine să-i înlocuiască. Bolnavi, răciți, ei vin se urcă pe scenă, pentru că nu au încotro și își fac treaba. Artiștii nu au niciun spor, având cele mai mici salarii din instituțiile de gen din țară.

În spatele unui spec-tacol, fie de operă sau de balet, este foarte multă muncă, repetiții numeroase pentru a obține performanțe. Ba-lerinii, sopranele, dirijorii, toți artiștii constănțeni sunt nemulțumiți de politica de salarizare și de bătaia de joc. Reducerile salariale din ultimii ani i-au adus pe artiști la limita disperării.

"Bugetul pe 2015 ne distruge viața! Întotdeauna angajații acestui teatru au avut nesiguranța locului de muncă și au fost nevoiți să evolueze în niște condiții anormale!", a afirmat managerul Daniela Vlădescu.

Infiltrații la acoperiș

Și clădirea Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" are nevoie de o serie de reparații de consolidare. Acoperișul trebuie urgent refăcut din cauză că infiltrațiile repetate afectează deja interiorul sălilor.

"Tot cârpim și la acoperiș și la tot ce este în acest teatru! Ne-am fi mulțumit să avem bani și pe 2015 să cârpim acoperișul, dar, după cum arată bugetul, este greu să mai planificăm ceva. Această prigoană împotriva noastră ne va duce la imposibilitatea de a mai funcționa!", a adăugat managerul T.N.O.B., Daniela Vlădescu. 

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
popescu
10 februarie 2015
club

nu v-ati prins inca? crazy trebuie sa se extinda.ce nevoie avem de teatre in constanta?prostitutie si desfranare e tot ce au nevoie copii nostri pentru un viitor prosper. nu ave, nevoie de cultura

DODO
10 februarie 2015
???

De ce in perioada de sezon teatrele iau vacanta cind atunci este sansa de a avea incasari foarte buna ?

augustina
10 februarie 2015
pentru dodo

Poate pentru ca este imposibil sa canti, nu mai zic sa dansezi, la peste 30 de grade, intr-o sala fara aer conditionat, imbracat in costume de epoca. Plus ca toata lumea prefera sa se plimbe pe plaja vara sa respire aer curat. Toate teatrele din tara au concediu pe periada verii.

artist
10 februarie 2015
DODO, MON PETIT....

" prostul nu este prost destul, pana nu este si fudul". Las-o balta cu comentariile prostesti. Du-te la o bere.....

europeanu
10 februarie 2015
Porcul hot

de ce nu o intreaba nimeni pe suina baloasa unde sunt banii furati ???

tudor
11 februarie 2015
masca

piese de teatru se joaca in cta- la Harlechin mamaia,phoenix,bar brodway,si inca cateva locatii- cine vrea sa faca teatru face. se poate vorbi si despre cine fura banii,si ca in constanta nu avem nimic - nici o sala de sport ca lumea (la galati a fost tenis )

Cocor
12 februarie 2015
Opera si balet

TNOB Constanta este, încă, datorită salvării...preluat de M.Culturii, Teatrul este al Tov.din primărie si județ . Deci , pentru propaganda nu avem loc in mass-media sau pe scenele in aer liber care sint la dispoziția bunului plac al "oamenilor de cultura" pe care ii alegeți de anii de zile. Cum trăim de azi pe mîine ,arta si cultura are nevoie de fapte nu de vorbe. Manifestarea oricărui moment de cultura necesita o pregătire si un efort pe care cei ce il percep nu il cunosc. Nici nu ar avea răbdarea sa constate ce munca deosebit de grea este pentru un spectacol. La opera ,din Metropola Constănțeana , artiștii se descurca fff.greu si reușesc cu efort sa facă spectacolele chiar daca este vânt ,ger sau furtuna ,caldura torida a sezonului estival... Aveți grijii veniți sa discutați direct cu cei implicați in cultura orașului in care trăiți. Nu comentați ce nu știți dar nici nu va pasă de cei din jur. Deci mai multă considerație fata de tine si după aceea fata de celălalt .

RODICA
12 februarie 2015
numai aici este cea mai buna oferta de lucru!

Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

youckfu
12 februarie 2015
DA!

sa ne bagam ceva in oferta ta de lucru rodica, astia vorbesc de desfintare si tu vii cu bazaconii da-i drumu si munceste tu singura la spania.

Radu Șaitan Măgărel
13 februarie 2015
Cultura ciomagului

Teatrul acesta a reprezentat, în noaptea securistă a părinților pesedeului, singura lumină a Spiritului în acest Colț de iad, devenit raiul potlogarilor legumicoli postdecembriști., care bănuiesc instinctiv că orice act de cultură poate deveni un șut letal înspre monumentul lor de prostie agresivă și tâlhărească. Atenție și la revistele de cultură sugrumate deja sau în curs de sodomizare!

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică  la Teatrul  "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.4765 secunde