Invitație la balet, în week-end: "Romeo și Julieta"

416
Invitație la balet, în week-end:

Articole de la același autor

Iubitorii frumosului din Constanța sunt invitați în week-end în sala Teatrului Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" pentru a urmări cel mai nou spectacol al baletului "Romeo și Julieta".

În rolurile principale debutează doi prim-balerini: Adrian Mihaiu va interpreta rolul lui Romeo și Irina Ganea Mihaiu, rolul Julietei. În rolul lui Mercutio va debuta Sergiu Dan, iar printre soliști amintim Horațiu Cherecheș, Jin Mizutani (Japonia), Rie Aozagi (Japonia), Jach Cussans (Anglia), Haruka Tada (Japonia). Regia și coregrafia este semnată Horațiu Cherecheș, muzica aparține lui Serghei Prokofiev, iar scenografia Natalia Kornilova.

Povestea de dragoste veche de 400 de ani face înconjurul lumii an de an. Atât de iubită, povestea tragică a îndrăgostiților Romeo și Julieta a pierdut numărul adaptărilor transpuse în teatre, opere, muzicaluri și filme. Socoteala s-a pierdut la montările în teatre, iar în cinematografie "Romeo și Julieta" deține supremația, fiind cea mai filmată piesă din toate timpurile.

Sute de mii de vizitatori merg anual la Verona pe urmele lui Romeo și ale Julietei. Povestea celor doi îndrăgostiți este plasată așadar la Verona iar cei doi fac parte din familii care se urăsc de moarte: Montague și Capulet. Romeo sosește la balul organizat de familia Capulet mas-cat și așa o cunoaște pe Julieta de care se îndrăgostește pentru tot-

deauna. Cei doi se căsătoresc în secret, evenimentele se precipită, Romeo omorând un membru al familiei Capulet.

De cealaltă parte, părinții Julietei o obligă să se mărite cu un alt bărbat. Fata bea o licoare, pentru a evita nunta, care o face să pară moartă. Romeo, neștiind de planurile iubitei se sinucide la mormântul ei bând otravă. În momentul în care Julieta se trezește și când își vede iubitul mort se înjunghie cu pumnalul lui. Familiile dușmane aflate lângă trupurile neînsuflețite ale copiilor se împacă și își îngroapă ura regretând sentimentele lor. Cortina se va ridica sâmbătă seară pentru iubitorii de spectacol din Constanța care vor avea ocazia să retrăiască povestea tristă a celor doi îndrăgostiți. Amintim că spectacolul va începe sâmbătă, 31 ianuarie, ora 18.30, iar tariful pentru un bilet variază de la 15-40 lei, în funcție de locul ocupat în sală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Seară lirică  la Teatrul  "Oleg Danovski"
Pagina a fost generata in 0.4908 secunde