Concurs Cuget Liber propune dezbaterea Legii învățământului

324

Articole recomandate

Secțiunea 4: Învățământ pentru copii cu cerințe educaționale speciale (I)
Art. 46. (1) Educația copiilor cu cerințe educaționale speciale este o formă adaptată de pregătire școlară și asistență complexă educațională, socială, culturală, medicală destinată persoanelor cu cerințe educative speciale constând in dizabilități, dificultăți de învățare, dezvoltare, adaptare, cu tulburări de comportament, de limbaj, precum și persoanelor dezavantajate din punct de vedere social, etnic și lingvistic.
(2) Educația pentru copiii cu cerințe educaționale speciale se adresează și tinerilor supradotați, capabili de performanță înaltă.
(3) Educația copiilor cu cerințe educaționale speciale este parte componentă a sistemului național de învățământ.
(4) Educația copiilor cu cerințe educative speciale este gratuită
Art. 47 (1) Educația copiilor cu cerințe educaționale speciale, menționați la art. 46 alin (1), se organizează în unități de învățământ special pentru copii, elevi și tineri cu dizabilități în plan sen-zorial, motor, psihomotor, psihic și mintal și în unități de învățământ de masă, incluzive pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.
(2) Finanțarea învățământului pentru copiii cu cerințe educative speciale se face din bugetele consiliilor județene unde funcționează unitatea de învățământ special indiferent de domiciliul copiilor, elevilor și tinerilor cu cerințe educaționale speciale, respectiv din bugetul Consiliului General al Municipiului București.
(3) Durata educației copiilor cu dizabilități poate fi mai mare decât cea precizată prin prezenta lege și se stabilește, în funcție de gradul și tipul dizabilității, prin ordin al Ministrului Educației.
(4) Învățământul pentru copiii cu cerințe educaționale speciale este organizat, de regulă, ca învățământ de zi. În funcție de necesitățile locale, acesta se poate organiza și sub alte forme, în conformitate cu legislația în vigoare.
(5) Educația copiilor cu cerințe educaționale speciale dispune de planuri de învățământ, programe școlare și manuale specifice, elaborate în funcție de gradul și tipul dizabilității.
(va urma)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1724 secunde