Cum a rezistat directorul Victor Rădulescu în fruntea Colegiului "Regina Maria"

4346
11
Cum a rezistat directorul Victor Rădulescu în fruntea Colegiului

Ultimele frământări și schimbări la vârful unităților de învățământ constănțene au generat numeroase reacții și semne de întrebare privind modul și corectitudinea numirii unor anumiți directori de școli
și licee în aceste funcții. Cititorii ziarului "Cuget Liber", care au urmărit în ultimele zile subiectul, au ridicat o problemă interesantă: cum au fost numiți în funcția de director oameni aflați în pragul pensionării?

"Interesați-vă cum au schimbat directori cu concurs, pentru unii care nu au dat așa ceva în viața lor și mai au câteva luni până la pensie… dar dau șpagă!!", a comentat un cititor pe site-ul www.cugetliber.ro.
În acest sens, un mare semn de întrebare este menținerea pe funcția de director adjunct al Colegiului Național de Artă "Regina Maria" a prof. Victor Rădulescu, cu toate că la data de 20 septembrie el va fi pensionat. Se știe însă că acesta a împlinit vârsta de pensionare încă din luna iulie 2011, iar potrivit Legii învățământului, anul școlar ar fi trebuit să înceapă cu un nou director adjunct pentru a nu fi perturbat ma-nageriatul instituției. Astfel, profesorul Victor Rădulescu va începe anul școlar ca director, pentru ca opt zile mai târziu să fie pensionat și numit un nou manager adjunct.
Ba mai mult, profesorii de la Colegiul Național de Artă "Regina Maria" s-au arătat nedumeriți de ce prof. Nicoleta Heroiu a fost înlocuită, de la 1 septembrie, din funcția de director, cu prof. Adrian Doxan, prin invocarea calificativului obținut la inspecția RODIS, însă prof. Victor Rădulescu a rămas totuși pe funcție. Despre activitatea directorului adjunct a "curs" multă cerneală prin ziare, iar în registrele ISJ Constanța și chiar ale poliției se găsesc numeroase reclamații.
Referitor la menținerea prof. Rădulescu pe funcție, prof. dr. Aliss Andreescu, inspector general, a declarat: "Prof. Rădulescu își dorește să aniverseze într-un cadru festiv retragerea, care coincide cu o frumoa-să sărbătoare a Colegiului de Artă".

Situații similare
În aceeași situație, respectiv pensionare în luna septembrie, mai sunt și prof. Murat Leman, de la Colegiul Tehnic Pontica, Lucica Dușu, de la Școala nr. 16, sau Gheorghe Stănculescu, de la Școala de Arte și Meserii Rasova.
Un exemplu în acest sens l-am găsit și la Grădinița "Tic-Pitic" din Hârșova, unde Lucreția Aldea, directoarea numită în urma susținerii unui concurs, a fost înlocuită de pensionara Aișe Marinescu.

Ce spune legea?
Reamintim faptul că la jumătatea lunii august 2011, Ministerul Educației a remis tuturor inspectoratelor școlare o adresă, cu nr. 279, care la ultimul paragraf specifică: "aveți obligația de a respecta cu strictețe prevederile art. 284 alin (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011: «Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control din învățământul de stat se pensionează la data împlinirii vârstei legale de pensionare. După data împlinirii vârstei legale de pensionare, se interzice îndeplinirea oricărei funcții de conducere, de îndrumare sau de control".
În opinia celor din sistem, articolul de lege citat are în vedere o bună funcționare a manageriatului instituțiilor de învățământ, de așa manieră încât la o lună după începerea anului școlar 2011-2012 să nu fie numiți alți și alți directori.



Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Victima lui Tzapone
20 iunie 2012
Examene de admitere

Am fost elev al acestei scoli si victima lui tapone. Din cls a 5-a am invatat la acest colegiu iar in cls a 8-a la examnul de capacitate desi eram clase foarte bune Tapu a avut grija sa dea afara 80% din elevii talentati ai liceului si culmea!! au intrat elevi slabi, goniti de la Mircea care nu stiau macar sa tina pensula in mana. De ani de zile clasa de arhitectura este aleasa pe spranceana din copii bogatasilor Constantei care nu mai fac fata nicaieri la alt liceu. Iar elevi Colegiului care din clasa a 5 a exerseaza in arta dispar la alte licee ca sa faca loc astora, care nu au habar de arta dar au fite de la Mircea. Examenele de admitere la liceul de arta sunt o bataie de joc!!! Pentru ca dupa examen Predoiu seful catedrei de desen vine in clasa si continua lucrarile pilosilor .....am vazut asta cu ochi mei!!!...iar Tapone era un adevarat vanator de elevi cu absente sau faceau prosti in scoala ....ii chiema pe parinti lor si le cere sume importante de bani ca plodu lor sa ramana in scoala am avut colega in clasa in care anual tot liceul facea 200 de absente si ne spunea ca nu isi face griji ca ii da mama ei bani lu tazpu si va scapa. De unde credeti ca are Tapone Mercedes S class inainte de pensionare??? Are clica lui de profesori in frunte cu Predoiu Marian care faceau legea in liceu si care promoveza elevi pilosilor contra meditatilor impuse si spagii.. Culmea e ca a iesit de un an la pensie dar sunt zile, cand vine pe ascuns in liceu , si umbla pe holurile scolii fura lucrarile de prin ateliere si bate copii ca in anii trecuti. Noul director la prins de cateva ori si la luat de gat si la dat afara. Asta am vazut cu ochi mei!! Tapone este bolnav mintal! Doresc ca totzi cei care au suferit din cauza lui sa aibe acum curaj sa povestesca prin ce au trecut prin toate umilintele si bataia de joc prin care au trecut. Profesori isi merita soarta ptr. ca erau adulti si nu faceau nimic ca sa scapam de tapu . Dar noi elevii eram victimele lui sigure ptr. ca stia ca nu putem riposta oricat de tare ne-ar umili si bate. Ar trebuit deferit justitiei!! Dar lumea inca traieste cu teama.....macar voi presa faceti dreptate mediatizandul pe acest nenorocit.

11 comentarii. Pagina 2 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1067 secunde