Cum au ajuns actorii Teatrului de Stat să joace și la… televizor

223

Articole de la același autor

Din aprilie 2014, de când este director al Teatrului de Stat din Constanța, și până acum, Dana Dumitrescu a reușit să ofere publicului constănțean patru premiere: "Nunta lui Figaro", "Trei surori", "Niște năroji" și "Razna prin povești". 


Patru premiere care înseamnă colaborarea cu tot atâția regizori, cea mai de succes fiind, se pare, "Trei surori", rezultatul colaborării cu Dominic Dembinski. Producție care va cunoaște audiență națională, pentru că, săptămâna viitoare, actorii constănțeni din distribuția acestei piese se vor deplasa la Televiziunea Română pentru a începe filmările în ve- derea transmiterii. Lăsând la o parte ce spun gurile rele, și anume că această "izbândă" națională se datorează faptului că în fruntea TVR a ajuns cine trebuie, adică soțul Danei Dumitrescu - Cristian Zgabercea, așteptăm cu interes să vizionăm piesa și în format… HD 16:9. 


Seară de joi în foaierul teatrului 
Printre intențiile aceluiași director de creștere a vizibilității Teatrului de Stat se numără și proiectul de muzică și poezie ce va avea loc în fiecare lună, în seara de joi, în foaierul instituției. Prima provocare va avea loc pe 29 ianuarie, când maestrul Liviu Manolache va găzdui un remember dedicat memoriei colegului său Vasile Cojocaru, de la a cărui trecere în neființă se împlinesc cinci ani. Pentru a marca cum se cuvine momentul, Liviu Manolache îl va avea alături pe Andu Axente. 


În joia din luna februarie este progra-mată o seară de muzică și poezie realizată împreună cu actrița Luiza Martinescu, care urmează să readucă în atenția publicului constănțean opera lui Miron Radu Paraschivescu. 


Tot în colaborare cu Liviu Manolache, ca dovadă a prețuirii de care se bucură acest om de cultură al Constanței, tânăra directoare își dorește să monteze o piesă din zona teatrului antic. "Un preambul la un Festival de Teatru Antic pe care mi-l doresc de foarte mult timp, cu piese invitate din țară, și care se vor juca în spații neconvenționale, având drept fundal ruinele vechii cetăți Tomis", declara Dana Dumitrescu. 


Are în vedere, de asemenea, colaborarea cu o regizoare debutantă din Iași pentru montarea unei lucrări de Shakespeare - "Visul unei nopți de vară", dar și reluarea colaborării cu regizorul Radu Dinulescu. 


Așadar, intenții bune sunt, mai rămâne de văzut și cum se vor concretiza ele, pentru că încercări cu Shakespeare s-au mai făcut și s-a ales praful de banii cheltuiți. "Cum vă place", montat pe scena Teatrului de vară Soveja, a fost un adevărat fiasco, iar promisa reluare a montării pe scena Teatrului de Stat s-a lăsat așteptată până la… uitare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Spectacole  la Harlequin
Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : In Memoriam Vasile Cojocaru
Marţi, 13 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Concert de jazz cu Mădălina și Alex
Joi, 08 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Proconsul revine la Constanța
Pagina a fost generata in 0.492 secunde