Cum e promovată, la Constanța, diversitatea culturală

197
Cum e promovată, la Constanța, diversitatea culturală - cumepromo3-1432833531.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Centrul Naval Național pentru Educație, Sport și Tradiții din Constanța și International Organization for Democracy and Human Rights - IODHR din Norvegia, lansează, astăzi, la ora 12, proiectul "Centrul pentru educație inter-culturală Constanța (CPEIC)".

Proiectul este finanțat prin Granturi SEE 2009-2014, în cadrul Programului pentru "Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european". Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 66.035 lei.

Acest proiect va fi implementat în Constanța, în perioada mai 2015 - 30 aprilie 2016 și are ca obiectiv promovarea educației interculturale în rândul tinerilor în vederea înțelegerii diversității culturale și protejării identității multiculturale, prin încurajarea dialogului intercultural. În cadrul Centrului pentru Educație Interculturală, care va fi înființat prin acest proiect, 25 de tineri, între care se vor regăsi reprezentanți ai minorităților etnice reprezentative din zona Dobrogei, vor fi instruiți în spiritul valorilor interculturale și vor participa la activități practice în vederea dezvoltării spiritului de cooperare și toleranță pentru o conviețuire multietnică armonioasă. Lucrările artistice pe care tinerii din grupul țintă le vor realiza vor fi expuse, alături de lucrări ale artiștilor profesioniști, în două expoziții - una organizată în Constanța, iar cealaltă în Oslo.

La eveniment, au participat reprezentanții celor trei parteneri de proiect, reprezentanți și elevi de la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, reprezentanți și studenți de la Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, reprezentanții consulatelor și institutelor culturale din Constanța, precum și reprezentanți ai autorității locale și centrale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 08 Mai 2015
Stire din Cultură-Educație : Recital la Muzeul de Artă
Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Recital de flaut, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 0.9334 secunde