"Muzeul din depozit" își așteaptă vizitatorii

196

Articole de la același autor

Muzeul de Artă din Constanța vă invită, în acest week-end, într-un spațiu reconfigurat. Vizitatorii pot admira expoziția "Muzeul din depozit", care cuprinde lucrări importante din patrimoniul instituției de cultură. Iubitorii de frumos pot admira lucrări de Tonitza, Dimitrescu, Șirato, Pallady.

O altă expoziție este "Scara cu flori", care aparține artiștilor membri ai filialei Uniunii Artiștilor Plastici Constanța. Numele acestei expoziții vine de la impresionanta lucrare a lui Șt. Luchian - "Scara cu flori".

Vizitatorii vor găsi un muzeu cu o nouă față. Sala principală a fost dedicată lui Nicolae Grigorescu, pe un întreg perete fiind semnătura maestrului supradimensionată. "Prin această semnătură, este demonstrată importanța lui Grigorescu pentru arta românească", a declarat directorul Muzeului de Artă, Doina Păuleanu.

Amintim că instituția de cultură are un patrimoniu de peste 7.000 de lucrări, iar directorul muzeului a promis că, în fiecare an, va organiza o expoziție temporară cu lucrări importante din depozit.

Prețul unui bilet pentru adulți este de 6 lei, iar pentru copii - 3 lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Recital de flaut, la Muzeul de Artă
Pagina a fost generata in 1.3168 secunde