Cum îți omori plictiseala în week-end

469
Cum îți omori plictiseala în week-end - motanulbun-1330704380.jpg
La Constanța, în acest sfârșit de săptămână, viața culturală nu prea dă în clocot, iubitorii de teatru având la dispoziție cele două piese programate de Teatrul de Stat. Iar micii spectatori pot viziona povestea "Motanului Încălțat" după cum mai au și părinții timp de ei.

"Bolnavul închipuit"

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 3 martie, de la ora 19, piesa de teatru "Bolnavul închipuit" după Moliere, în regia lui Cristian Gheorghe.

"Le Malade imaginaire", în traducere "Bolnavul închipuit", faimoasa comedie-balet, ultima creație a lui Moliere, se află la limita dintre comic și tragic. Nota de final este dată de dispariția autorului, care a murit la a patra reprezentație a ei. Bolnav, el s-a apărat prin râs de propriile slăbiciuni fizice, dar și de teama de moarte.

Prologul însoțit de cuvenita reverență față de rege, scenele alegorice, versurile de tip pastoral, cântecele, totul arată că autorul a conceput un spectacol de mare amuzament.

"Luna de miere"

Duminică, 4 martie, de la ora 19, la Teatrul de Stat Constanța, va fi pusă în scenă piesa de teatru "Luna de miere", semnată de Gabriel Barylli, în regia, traducerea, adaptarea și ilustrația muzicală ale lui Daniel Felsner. Decorul și costumele: Rodica Arghir.

Este un spectacol ce ne introduce în universul feminin, acțiunea desfășurându-se în sufrageria Christinei Kowalski, spațiu simbolic și intim, în care, rând pe rând, Christine și prietenele sale Linda Rosen-baum (Luiza Martinescu) și Barbara Wenger (Dana Dumitrescu) își dezvăluie, una alteia, secrete care țin de resorturile lor intime.

"Motanul Încălțat", în dublă reprezentație

Sâmbătă, 3 martie, și duminică, 4 martie, de la ora 11, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța a programat îndrăgitul spectacol "Motanul Încălțat" după Charles Perault.

"Unde-i motanul? A dispărut motanul" - așa începe spectacolul. Toată lumea îl caută pentru că fără el nu se poate spune povestea. "Iată-l" a apărut prețiosul nostru motan cu un miorlăit deosebit de ștrengar. Și pe deasupra mai și vorbește. Este deci fermecat, dar și isteț, și dornic să-i ajute pe cei nevoiași.

Îl va ajuta și pe el feciorul cel mic al unei familii nevoiașe să devină "Prințul de Carabas", moștenitor al unor imense meleaguri ce au aparținut unui fioros și asupritor căpcăun.

Asistăm la o sumedenie de situații comice (întâlnirea cu regele și frumoasa prințesă, cu viticultorii și cu slujitorii hapsânului căpcăun) puse la cale de istețul motan, care aduc o maximă dispoziție și încântare tuturor copiilor spectatori de-a lungul întregii vizionării.

Finalul în care însuși uriașul și fiorosul căpcăun este păcălit de motan să se transforme în leu și apoi în șoricel (pe care motanul nostru îl înghite cu poftă) stârnește ropote de aplauze și strigăte de bucurie.

Interpretarea personajelor este excelentă, iar dorința spectatorilor de a reveni este evidentă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Martie 2012
Stire din Cultură-Educație : Astăzi vedem "Luna de miere"
Pagina a fost generata in 0.5966 secunde