Cum se sărbătorește Ziua Minorităților Naționale

2583
Cum se sărbătorește Ziua Minorităților Naționale - cumsesarbatoresteziua-1387218012.jpg

Articole de la același autor

După ce, în anul 1992, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a adoptat Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice și religioase - ca document internațional ce oferă o garanție a drepturilor minorităților în general, din anul 1998, Ziua Minorităților Naționale se sărbătorește în România în fiecare an la 18 Decembrie.

Astăzi, de la ora 17, Uniunea Democrată Turcă din România organizează o serie de manifestări culturale cu prilejul Zilei Minorităților Naționale.

În cadrul manifestărilor culturale, va fi lansată cartea "Literatura Turcă de la Începuturi până la al II-lea Război Mondial", semnată de prof. Emin Emel, autoare a numeroase volume de poezie și de cursuri practice de limba turcă. Despre importanța volumului "Literatura Turcă de la Începuturi până la al II-lea Război Mondial" va vorbi prozatorul și publicistul literar Ovidiu Dunăreanu. Evenimentul va continua cu vernisajul expoziției tinerei artiste plastice Celine Ali, câștigătoare a numeroase concursuri internaționale, elevă la Colegiul Național de Arte "Regina Maria".

Programul se va încheia cu un spectacol susținut de soliști și formații artistice aparținând comunităților etnice din Dobrogea. Corul "Mehtap" aparținând UDTR va interpreta cântece vechi turcești.

La eveniment, sunt așteptați să participe președintele UDTR, Osman Fedbi, se-cretarul general Ervin Ibraim, inspectorul din cadrul MEN prof. Vildan Bormambet, muftiul Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, subprefectul Iucsel Selamet, lideri ai comunităților etnice, precum și consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozcalișkan. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5732 secunde