Cum se va desfășura evaluarea standardizată

85
Cum se va desfășura evaluarea standardizată - 2-1653902187.jpg
Ordinul publicat vineri, 13 mai, în Monitorul Oficial nr. 483 stabilește că în perioada 30 mai – 10 iunie, elevi ai claselor I-a – a VII-a vor susține o testare într-un program pilot, în timp ce elevi ai claselor a IX-a – a XI-a vor susține testele în perioada 30 mai – 8 iunie. Au fost desemnate, la nivel național, 329 de unități de învățământ.

Testarea standardizată se ține în timpul orelor de curs, pe dispozitive electronice ce trebuie conectate la internet pentru a accesa platforma Brio.

Elevii claselor primare vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva testul, iar cei de gimnaziu și liceu, câte 60 de minute.

Accesarea sesiunii de testare se va face folosind pagina dedicată, accesibilă în orice browser web. Elevii vor fi îndrumați de un cadru didactic, care va acorda asistență tehnică.

Accesarea platformei de testare se realizează online, de pe orice dispozitiv electronic – calculator, laptop, tabletă, smartphone.

Pentru rezolvarea itemilor este necesar ca elevii să aibă la îndemână instrument de scris și hârtie (ciornă).

Începând cu data de 26 mai elevii au putut accesa o sesiune de test „DEMO” pentru a se familiariza cu pagina de testare.

După rezolvarea fiecărui item (bifarea răspunsului considerat corect), se apasă butonul „ÎNAINTE” pentru accesarea următorului item.

În orice moment al derulării testului se poate reveni la oricare dintre itemii rămași nerezolvați sau pentru a modifica răspunsul deja dat, prin selectarea numărului itemului din grila din partea stânga jos a ecranului.

La finalizarea testului se apasă butonul „TERMINĂ TESTUL”. Acesta poate fi apăsat și în orice moment al derulării acestuia. După confirmarea acestei comenzi nu se mai poate reveni asupra testului.

În funcție de numărul de accesări simultane, există posibilitatea ca elevii să fie rugați să aștepte câteva secunde/minute până la începerea testării. În acest caz platforma va afișa un cronometru care le va spune în cât timp pot începe sesiunea de testare.

Dacă există elevi care nu pot susține testarea în ziua programată, aceștia vor putea reprograma sesiunea de testare, în urma unei solicitări pe care o pot face către directorul unității școlare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4761 secunde