Cum și-au imaginat casa turcească elevii din Cobadin

166

Articole recomandate

Uniunea Democrată Turcă din Româ-nia, filiala Cobadin a organizat proiectul "Casa turcească" destinat elevilor de etnie turcă din clasele V-VIII. Elevii de la Liceul din Cobadin, coordonați de prof. Selime Caragea, au avut ca temă construcția unei case turcești în miniatură, cu elemente decorative tradiționale. Au fost selectate pentru a intra în concurs 20 de căsuțe tradiționale turcești, premiile fiind adjudecate de Mustafa Emre și Cherim Zeinur - locul I, Borseit Emre și Mustafa Eryn - locul II și Reșit Fatime și Paula Stoian - locul III. Un premiu special a primit și Abibula Duigu.

Festivitatea de premiere a avut loc la sediul filialei UDTR din Cobadin, în prezența președintelui Uniunii Democrate Turce din România, Osman Fedbi, și a subprefectului Levent Accoium. Elevii clasați pe primele locuri au primit diplome și premii din partea UDTR.

Președintele Osman Fedbi a declarat: "Casa turcească face parte din seria de proiecte destinate promovării tradițiilor comunității noastre. Este îmbucurător faptul că elevii din Cobadin au răspuns pozitiv concursului lansat de UDTR și au reușit în mod creativ, folosind elemente decorative tradiționale să construiască în miniatură case turcești inspirate din fotografii vechi. Este important ca cei mai mici membri ai comunității să învețe să își păstreze tradițiile, identitatea etnică și religioasă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 26 Aprilie 2015
Stire din Politică-Administrație : UDTR a sărbătorit Ziua copilului turc
Pagina a fost generata in 0.6091 secunde