Cum și-au întâmpinat elevii de la "Mircea" partenerii din Turcia

648
Cum și-au întâmpinat elevii de la

Săptămâna aceasta, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", s-a desfășurat cea de-a patra întâlnire din cadrul acordului de înfrățire dintre renumitul colegiu constănțean și Liceul "Fatma Emin Kutvar" din Balikesir (Turcia), după un program stabilit de comun acord între cele două școli partenere la debutul din august 2009.

La întâlnire, au participat 14 elevi români și partenerii lor turci, elevii din Țara Semilunii fiind însoțiți de directorul Tugrul Balkan și de Muharrem Taha Kampus, profesor de informatică la același liceu. Din partea Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", în buna impresie de gazde s-au implicat prof. Andaluzia Poșircă, coordonatorul proiectului, profesor de informatică Mihaela Gearâp și profesor de limba română Luminița Belcin.
Elevii au fost cazați la familii, acestea fiind mai mult decât bucuroase să îi primească pe elevii turci, dovada constituind-o nu numai entuziasmul copiilor la care au stat, dar mai ales implicarea familiilor. Pe parcursul celor cinci zile în care s-a desfășurat programul, elevii români și-au prezentat școala la care învață, precum și Centrul de cercetare al elevilor, inclusiv proiectele NASA, de care s-au arătat foarte interesați, întrucât, în acest an școlar, intenționează să se înscrie și ei în competiție.
Ambele grupuri de elevi au pregătit materiale și miniscenete despre ziua națională, despre importanța unui lider politic din istoria lor și filosofia cuprinsă în politica sa, precum și emisiuni TV populare în țările noastre, dar vor participa la diverse jocuri sportive, vizite la muzee și instituții de cultură din Constanța și Mangalia. Liceenii români și turci vor avea ocazia să vadă și dansuri tradiționale românești și să admire costumele tradiționale ale gazdelor.
Schimbul intercultural la nivel educațional și pedagogic, ce face obiectul proiectului parafat a se derula până în martie 2012, are ca scop stabilirea unei rețele de comunicare, pentru întărirea valorilor culturale, pentru cultivarea spiritului de pace, dragoste, fraternitate și prietenie, pentru schimbul informațional la nivelul dezvoltării tehnologice și pentru sprijinirea și organizarea de diverse activități culturale și educaționale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Guvernul acordă sprijin Turciei
Pagina a fost generata in 0.8339 secunde