Cum va fi ales noul rector al Universității "Ovidius"

768
8
Cum va fi ales noul rector al Universității

Articole de la același autor

Prima dezbatere publică privind referendumul de alegere a rectorului Universității "Ovidius" din Constanța (UOC), organizată ieri, în Aula Magna, a suscitat interesul a doar 20 de persoane, în majoritate profesori. Nu ne pripim să tragem concluzii, pentru că s-au găsit și scuze: fie lumea mai are timp să vină la celelalte două dezbateri, fie ceilalți știu ce vor și nu mai au întrebări de pus.

Prorectorul prof. univ. dr. Victor Ploae a dat citire Metodologiei de organizare a referendumului, care a fost aprobată de Senat în ședința din 8 octombrie și care, în mare, respectă principiile alegerilor de acum doi ani. Principalul moderator a insistat, chiar i-a rugat pe cei câțiva colegi prezenți să disemineze rugămintea de a se mobiliza toată lumea universitară cu drept de vot pentru a se stabili din primul tur al referendumului dacă viitorul rector va fi ales cu vot universal și secret sau pe bază de concurs public. 

"Nu are niciun rost să lungim acest proces pentru a-l relua peste două săptămâni, când nu ar mai conta rata de validare. Vă rog foarte mult să ne prezentăm în număr cât mai mare pentru a nu mai prelungi această perioadă de provizorat. După aflarea rezultatului referendumului, avem la dispoziție șase luni pentru a organiza alegerile propriu-zise, eventual concursul", a spus Ploae. Lect. univ. dr. Raluca Petre a solicitat amănunte legate de formarea comisiei pe care ar presupune-o un eventual concurs pentru desemna-rea rectorului, dar prof. Ploaie a recunoscut că, deocamdată, nu are amănunte legate de cum vor fi aleși cei minim 12 membri ai comisiei. Dar știe sigur că 50% vor fi numiți din rândul universitarilor constănțeni și alți 50% din exterior.

Prof. univ. dr. Mihai Gîrțu a atras atenția asupra corectei completări a listelor cu persoanele cu drept de vot, moment în care a intervenit prof. univ. dr. Elisabeta Chirilă, președintele Comisiei de specialitate a Senatului pentru edu-cație și for-mare continuă, care a anunțat că aceste liste vor fi corectate imediat ce va fi desemnat Bi-roul Electoral Central, listele cu pricina pu-tând suferi mo-dificări cu cel mult trei zile înainte de data referendumu-lui, respectiv până pe 8 noiembrie. Aseară, Senatul UOC a desemnat cei 17 membri ai Biroului Electoral Central, precum și cele cinci persoane din cele trei secții de votare. Vicepreședintele Senatului, prof. univ. dr. Ion Botescu, afirma ieri că aceste persoane vor fi cam aceleași de acum doi ani. Cât despre arondarea pe secțiile de votare a celor cu drept de vot, același universitar Botescu declara că nu se intenționează mari modificări: "Nu știu dacă este nevoie de o restructurare a facultăților pe secții de votare". La prezidiu s-a mai aflat și șef Serviciu Juridic și Contencios jr. Loredana-Maximiliana Dan, iar în sală am mai remarcat prezența conf. univ. dr. Ana Maria Mun-teanu, prof. univ. dr. Adina Ciugureanu, prof. univ. dr. Aureliana Caraiane, decan Facultatea de Medicină Dentară. Următoarele dezbateri publice vor avea loc pe 24 octombrie și 1 noiembrie, de la ora 13, în Aula Magna.  Referendumul pentru stabilirea modalității de alegere a noului rector al Universității "Ovidius" din Constanța va avea loc pe data de 11 noiembrie.

Comentează știrea

universitar
18 octombrie 2013
alegeri

Hai cu alegerea mai repede, ca la putere a ramas gasca de hoti prin facultati si termina de spalat actele si evidentele! Au un tupeu de iti vine sa la smulgi ranjetul de pe fata! Stiu ei ce au facut! Acum cica sunt victimile lui Epure. Mai sa fie al dracului! Pai cine i-a pus sefi? Nu el? De ce tocmai pe acestia?

FONDURI UE
18 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

red john
18 octombrie 2013
concurs de dosare

Eu voi vota pentru concurs de dosare. Mi-e sila de cei 58% care l-au ales pe jegul ala uman. Sa vi se usuce mainile cu care ati pus stampila pe cretinoidul arestat.

Ion
18 octombrie 2013
vaideei

Ploae- incompatibil cu functia de prorector, fiindca e seful propriului copil, Botescu - marioneta lui Epure, care il facea decan si tot el il dadea jos, jurista - Bruneta de la Drept, incapabila sa se impuna. Nr mic de participanti denota disperarea universitarilor care si-au vazut carierele amenintate si compromise de un grup de pseudointelectuali girati de un spagar notoriu. Si cum somnul natiunii naste monstri, suntem in plina depresie post partum.

--
18 octombrie 2013
--

Si cine te opreste sa le faci plangere penala? Sa vina procurorii sa investigheze, mai ales la anumite facultati la care abuzul este ridicat la rang de arta.

Răspuns la: alegeri
Adăugat de : universitar, 18 octombrie 2013
Hai cu alegerea mai repede, ca la putere a ramas gasca de hoti prin facultati si termina de spalat actele si evidentele! Au un tupeu de iti vine sa...
ologu
18 octombrie 2013
corect

Mai ales la Litere si Sport. Sportul l-am pus la vrajeala, sa fie mesajul mai incarcat :))

Răspuns la: --
Adăugat de : --, 18 octombrie 2013
Si cine te opreste sa le faci plangere penala? Sa vina procurorii sa investigheze, mai ales la anumite facultati la care abuzul este ridicat la rang...
-
18 octombrie 2013
-

sala se va umple cand se va face licitatia de vanzare pentru cladirile si terenurile universitatii. in ritmul asta, se va desfiinta in cativa ani, deci se scoate la mezat

Dan
28 octombrie 2013
tot spagarii la putere

Aceeasi gasca de spagari se va impune si vor iesi "basma curata" si victimele lui Epure. Er trebui trimisi sa ii tina companie dupa gratii pentru sunt la fel desi au stiut sa ascunda in alte birouri "dovezile pe care controlul de la DNA le-ar fi putut gasi. Ar trebui urmariti 5 ani de acum inainte, si nici macar nu ar trebui lasati sa mai candideze sau sa se mai apropie de universitate. Gasca de decani corupti sunt rusinea universitatii.....Din cauza tupeului lor nu au venit oamenii cinstiti sa voteze. pe cine sa voteze daca sau reinstalat la putere tot spagarii???

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Se deschide anul universitar la "Ovidius"
Vineri, 27 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Iată când se deschide anul universitar
Pagina a fost generata in 0.7203 secunde