Curs opțional de limbă, cultură și civilizație românească, în Franța

181
Curs opțional de limbă, cultură și civilizație românească, în Franța - cursurilimbaromana-1598364523.jpg

Articole de la același autor

Copiii români care trăiesc într-un oraș de lângă Paris vor putea studia, de anul acesta, limba, cultura și civilizația românească. Franța devine, astfel, cea de-a șaptea țară în care va fi predat acest curs opțional, urmare a demersurilor întreprinse de către Institutul Limbii Române și Ambasada României în Franța.

În comunitatea din orașul Le Blanc-Mesnil trăiesc aproximativ 2.000 de români, iar autoritățile locale au fost de acord să introducă acest curs în trei din unitățile de învățământ. Cele trei școli vor găzdui, pentru început, nouă grupe de elevi, cursul fiind deschis tuturor celor interesați, nu doar elevilor de origine română. Numărul estimat de cursanți este de 150.

Franța se alătură, astfel, celorlalte șase țări în care se derulează programul LCCR, precum Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Irlanda, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, însumând 128 de colaboratori, 446 de unități școlare, 849 de grupe de elevi și aproximativ 13.200 de cursanți.

Cursul opțional este predat de cadre calificate, selectate prin concurs din rândul comunității românești, într-un format de două ore pe săptămână, în regim gratuit. Pe lângă orele de curs, profesorii și elevii sunt implicați în activități culturale, de promovare a culturii și civilizației românești în mediile educaționale și în comunitățile de care aparțin.

Demn de menționat este faptul că, în Belgia, limba română a fost preluată și în programa școlară, prin cursurile de multiculturalism, susținute tot de colaboratorii Institutului Limbii Române.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4819 secunde