Un student de la "Ovidius", premiat în Franța

351
Un student de la

Articole de la același autor

Un student de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității "Ovidius" din Constanța, George Prodan, a câștigat premiul de argint la competiția "Thales Tech Challenge" din Franța. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, el face parte din echipa "3psilon" din România, care a participat, de curând, la acest concurs, cu un proiect care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, utilizând sateliți plasați pe orbita geostaționară. Energia colectată poate fi folosită pentru alimentarea orașelor mari, dar și a mașinilor electrice, prin punctele de încărcare plasate pe autostrăzi, au precizat aceștia.

Precizăm că, în cadrul competiției amintite au participat 380 de echipe, formate în baza înregistrării pe platformă a 2.000 de studenți, din 200 de universități, din nouă țări diferite. Acestea au intrat într-un program de mentorat asigurat de 60 de experți Thales.

În etapa finală, au fost selectate nouă echipe, câte una din fiecare țară participantă. Echipele finaliste au realizat un video cu o durată de trei minute, care a fost analizat de un juriu internațional.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2588 secunde