Cursuri festive și Doctor Honoris Causa, la Universitatea "Andrei Șaguna"

2207
Cursuri festive  și Doctor Honoris Causa,  la Universitatea

Articole recomandate

Astăzi, Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța (UAȘ) organizează două festivități pentru studenții și masteranzii din anii terminali care sărbătoresc astfel finalizarea studiilor. Promoțiile a două facultăți din cele patru ale UAȘ vor primi numele personalităților invitate să susțină cursurile festive.

La ora 14, Facultatea de Drept și Științe administrative organizează cursul festiv pe care îl va susține chiar prorectorul de onoare al universității noastre, Profesor Universitar Dr. Ioan Doltu, reputat om al legii, cel care se poate lăuda cu o carieră de 40 de ani în magistratură, zece ani în avocatură și 20 de ani în învățământul superior, dintre care 15 ani la Universitatea "Andrei Șaguna". Cunoscut de constănțeni în special pentru că a fost din 1993 până în 1997 procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, Ioan Doltu a fost de asemenea un cadru didactic apreciat, profesor emerit al Universității "Andrei Șaguna", care și-a inițiat studenții în "Drepturile omului", "Criminalistică, criminologie și drept procesual penal" publicând, pe lângă aceste două cursuri, numeroase articole, studii și analize în revistele de specialitate.

La ora 16, va fi rândul Facultății de Științe Economice să își sărbătorească studenții și masteranzii, printr-un curs festiv susținut de Economist Dr. Florea Dumitrescu, reputat specialist în probleme economice, financiare și bancare, o personalitate cunoscută și apreciată pentru vasta și valoroasa sa activitate științifică și profesională, care a acumulat și fructificat în beneficiul societății o vastă experiență în domeniu.

Cu acest prilej, domnului Florea Dumitrescu îi va fi acordat înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa al Universității "Andrei Șaguna".

Menționăm că reputatul economist a deținut de-a lungul vieții funcții importante, precum cele de Ministru al Finanțelor, Guvernator al Băncii Naționale a României și Ambasador al României în R.P. Chineză, dar cariera sa a avut și o dimensiune universitară, împlinită în cadrul Academiei de Studii Econoomice din București, în calitate de conferențiar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Pentru prima dată la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5925 secunde