Poezie și muzică, la Cenaclul Astra Șagunistă

157
1
Poezie și muzică,  la Cenaclul Astra Șagunistă - poeziesimuzica-1389288416.jpg

Articole recomandate

La Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța, cenaclul "Astra Șagunistă" și-a ținut prima ședință din noul an, numărul participanților fiind într-o creștere semnificativă.

La întâlnire au fost citite câteva din creațiile lirice ale lui Eduard Zalle, președintele cenaclului și student în ultimul an la Jurnalism, un eseu al Rodicăi Mitu, de asemenea studentă la Jurnalism, în anul II, dar și câteva poeme ale scriitorului Marin Mincu, de la moartea căruia s-au împlinit, în luna decembrie, patru ani.

Profesorul Marian Zidaru a recitat "Odă în metru antic", "Glossă" și "Scrisoarea V" de Mihai Eminescu, pentru a marca apropierea datei de 15 ianuarie, acompaniat în surdină de chitara lui Valeriu Petcu, masterand în anul al II-lea.

De fapt, momentele poetice au fost alternate în chip inspirat cu momentele muzicale susținute de Petcu, cel care, în 18 decembrie, a adus Constanței trofeul celui mai longeviv festival din România, cel dedicat muzicii folk și intitulat "Om bun". Toți artiștii au fost aplaudați de studenții și profesorii prezenți.

Un alt moment important al serii a fost cel al invitaților. Două eleve de la Liceul "Ion Podaru" din Ovidiu, Andreea Corcheș și Senghiul Ablachim, câștigătoare a nume-roase premii la concursuri de poezie, au prezentat una dintre creațiile lor, un poem filmat, în care imaginile au completat inspirat versurile.

Următoarea ședință a cenaclului se va desfășura în a doua jumătate a lunii februarie, după vacanța intersemestrială, studenții expri-mându-și dorința ca întâlnirile să se îndesească.

Comentează știrea

christian louboutin paris
28 februarie 2014
christian louboutin paris

christian louboutin wedding shoes jenny Stiri Cultură-Educație : Poezie și muzică, la Cenaclul Astra Șagunistă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin paris http://mpkmining.com/images/cheap-christian-louboutin-sneakers.asp

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Decembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Pentru prima dată la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6563 secunde