Daniel Funeriu: "Știu că Ponta nu mă are la suflet"

344
2
Daniel Funeriu:
Consilierul prezidențial Daniel Funeriu a apreciat că prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 92 aprobată în 18 decembrie 2012 "s-a dorit popularea fabricilor de diplome pe seama învățătorilor de calitate", "în loc să se aibă în vedere interesul elevilor și al învățătorilor/educatorilor". "Până și sindicatele afiliate PSD au afirmat acest lucru", a susținut Funeriu.


El a criticat faptul că Legea educației, care a fost apreciată și de Comisia Europeană într-un răspuns oficial transmis lui Victor Ponta în decembrie 2011, este modificată acum prin ordonanțe de urgență.

"Știu că domnul Ponta nu mă are la suflet. Are și de ce. Eu am promovat un tip de performanță pe care el nu o poate atinge sau înțelege. El are un doctorat plagiat, eu am un doctorat cu un laureat Nobel. Dar, așa cum e el, domnul Ponta are acum răspunderea acordată de 60% dintre votanți. Vreau să-i spun, cu toată deschiderea, că modificând bezmetic Legea educației, doar pentru a-și răcori frustrările față de mine, nu îmi face un rău mie. Face rău copiilor României. Această lege nu este legea lui Funeriu, ci este legea noastră, a tuturor", a declarat Funeriu, conform realitatea.net.

Fostul ministru al Educației și-a exprimat și speranța ca premierul Ponta să treacă peste erorile afirmate. "Dialogul instituțional este permanent deschis din punctul meu de vedere pentru că nu văd rostul tensiunii în discuțiile din zona educației. (...) Sper că o dată campania electorală consumată să se liniștească apele și să prevaleze rațiunea. Are miniștri tineri cărora le doresc mult succes și cred că e mai util să se consulte cu ei decât cu gerontocrația din PSD care s-a ocupat numai cu clientelismul", a mai susținut Funeriu.


Comentează știrea

Sorin
18 ianuarie 2013
Aiurea

Mai Funeriule,mai tii tu minte cum trebuia sa-ti sufle fatuca aia la ureche ce sa rostesti la conferinta de presa? O persoana care a citit ceva mai mult decat etichete de pe sticle ar fi in stare sa vorbeasca liber,ca sa nu mai spunem de unul cu doctorat pe bune! Esti mediocru ,asta nu e ceva iesit din comun dar, nu e locul tau in zona de varf a societatii.

Fara doctorat
18 ianuarie 2013
Aiureli

Are doctorat cu un laureat Nobel, asa e! Si ce face cu el? Ditamai doctorul, savant de renume, sta pe scaun de consilier la Cotroceni si debiteaza aiureli. Cine a scos functiile didactice de invatator si de educator din lege? Nu cumva marele savant? Cine a inventat profesorul pentru invatamant primar si prescolar? Nu cumva acelasi mare savant? Atunci nu se umpleau fabricile de diplome? L-a cuprins brusc grija de elevi, dar cand a inchis scoli cu nemiluita in mediul rural nu tot despre elevi era vorba?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2721 secunde