Premieră pentru noul rector al Universității "Ovidius"

Dănuț Epure a decernat primul titlu Doctor Honoris Causa lui Ion Caramitru

895
10
Începând de ieri, comunitatea academică ovidiană îl are în rândurile sale pe maestrul Ion Caramitru, personalitate marcantă a vieții culturale românești, director al Teatrului Național și președinte al UNITER.

După decernarea titlului, Ion Caramitru a declarat că înregis-trează o premieră aici, la Univer-sitatea "Ovidius", întrucât este pentru prima dată îmbrăcat, dar nu interpretează un rol pe o scenă. De asemenea, a mărturisit că s-a simțit jenat, dar nu rușinat de toate superlativele din Laudatio citit de lect. dr. Daniela Hanțiu, decan interimar la Facultatea de Arte. "După un asemenea moment, probabil că cel mai inteligent răspuns ar fi fost tăcerea", a mai precizat maestrul.

Rectorul Dănuț Epure, vizibil emoționat de primul titlu de Doctor Honoris Causa pe care îl acordă în calitate de rector, a spus: "Astăzi comunitatea științifică a Universității «Ovidius» are onoarea de a-l primi în rândurile sale pe marele actor, una dintre cele mai importante personalități ale teatrului și filmului cu o bogată carieră artistică, bazată pe mari realizări".

Pentru maestrul Ion Caramitru acesta este al doilea titlu după cel din 2008, oferit de Universitatea de Arte din Iași. A ținut să precizeze că se simte extrem de onorat că o universitate de pres-tigiu cum este "Ovidius" s-a gândit la el, "fără să fac din asta cine știe ce punere în evidență a falsei modestii. Am lucrat și eu la Uni-versitatea din București și cunosc valoarea unei asemenea distincții. Motivația mea este viața și opera mea. Acest titlu nu face altceva decât să re-cunoască o carieră de-o viață. Mă bucur că sunt cel ales și le mulțumesc celor care s-au gândit și au luat în calcul obsesiile mele, care sunt câteva: respectul față de limba română, respectul față de marele poet care este Mihai Eminescu și studiul asupra limbii și asupra lui Eminescu, care m-au trimis în manuscrise și în încercarea de a aduce pe scenă marile valori ale limbii române".

Întrebat cum regăsește atmos-fera culturală și în principal teatrul la Constanța a declarat că este o problemă care merită discuții intense. "Consider că s-au făcut greșeli în modul de administrare a instituțiilor de teatru de aici".

Comentează știrea

cetatean
4 aprilie 2012
felicitari universitatii

Un om extraordinar!!!! Felicitari Ovidius! Ar fi multe de invatat de la Ion Caramitru. Ar merita ca orasul acesta sa vada mai multe personalitati daca tot s-a scimbat condcerea la Ovidius. Poate cineva intelege ca izolarea in care este orasl nu trebuie sa fie si in universitate.

Cititor
5 aprilie 2012
A primit de la Epure?

Faptul că un mare actor ca Pino Caramitru a fost făcut Doctor Honoris Causa al universitatii Ovidius este la prima vedere un lucru extraordinar. Titlul l-a primit insa de la cine?? De la Epure??!!?? Sa razi ? Sa plangi de halul in care a ajuns tarisoara asta? Toate urarile de bine domnule Caramitru! Nu stiati probabil cine este acel vremelnic rector. Nu trebuie sa ne miram de izolarea in care se afla orasul si universitatea.

alt cititor
5 aprilie 2012
pt nr. 2

bai gica contra...de ce esti prost mai si mananci rahat...tu ai dat vreodata titlu de doctor honoris? ca daca da...atunci esti si mai penibil...stii tu de ce...papagalule

Karl
5 aprilie 2012
pentru altul 'cititor'

Vezi ca esti obraznic si ai putea sa racesti de la vant....

tot un cititor
5 aprilie 2012
pt Karl

vezi ca mirosi a prost...

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Karl
5 aprilie 2012
Completare la "cititorul" lu' peste"

Vezi pe unde calci.. va face bum

Sile
5 aprilie 2012
in ce limba...

bai ,am o curiozitate.;IN CE LIMBA A CITIT diploma rectorul vostru???

Hamlet
5 aprilie 2012
incorect!

Titlul i-a fost dat de un prof.univ.dr., pe care nu avem voie sa-l contestam, ca nu-i treaba noastra. Treaba nostra morala este sa anuntam publicul ca Laudatio a fost facut de d-na LECTOR NIMENI, care n-a jucat nimic altceva in viata ei, decat rolul de decan, la fel de prost si amatoristic, ca insasi impostura ei,.Daca Pino(Caramitru)a ajuns fara voia lui sa traiasca asa o umilinta, macar sa stie ca poate da inapoi decernarea, cu conditia sa fie un actor de cariera, cel care il saluta. RUSINE IMPOSTORILOR! Pe scena!!!

:P
11 aprilie 2012
:P

Nu mai fotografiati si maimutele, va rog, strica imaginea domnului Caramitru.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5644 secunde