De-a râsu'-plânsu' / Topul perlelor la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională

608
De-a râsu'-plânsu' / Topul perlelor la proba de Limba Română de la Evaluarea Națională - evaluarenationala1434964286-1435076931.jpg

Articole recomandate

Adevărul.ro dă publicității primele "perle" descoperite de profesorii evaluatori de limba română, după prima zi de corectare. În ciuda subiectelor, considerate foarte ușoare, unii dintre candidați nu numai că au dat răspunsuri greșite, dar au folosit și exprimări buclucașe, stârnind hohote de râs, dar totodată și îngrijorarea față nivelul slab de pregătire.


"Cratima dă sens versurilor și întărește caracterul oral al acestei poezii de Petre Ispirescu", a scris un elev. 


Un altul a completat: "Cratima întărește foarte mult aceste rânduri ale marelui poet."


 "Timpul este mirific și pregătește pe împărat să se îndrăgostească.", a explicat un alt candidat, precizând că "Împăratul vroia o fată pentru el, era bătrân dar ca să învieze vroia ceva proaspăt." 


"Îi mai veni inima la loc sugerează că chiar se simțea bine alături de o fetișcană.", a explicat unul dintre candidați. 


"Împăratul era nemulțumit deoarece îi crescuse un pom ce făcea mere de aur, în ciuda acestora împăratul este nemulțumit că el făcea doar flori." "El era trist deoarece nu făcea decât flori și mere bengoase."


 "Basmul este specia genului liric în care ăsta poetul își exprimă sentimente în mod direct față de un pom." 


Alți elevi, resemnați în fața cerințelor, care i-au depășit, și-au exprimat supărările în lucrări: "Completirea indirectă este: care prost îmi va corecta lucrarea?"


"Ideile nu sunt atât de multe, dar știu că vroia să își cucerească un tron." "Nu am basmul predat, o să încerc să transform această idilă în baladă că așa și așa seamănă." 


"La fraza asta chiar nu mai știu." 


"Știu că această frază este de cauză așa o fi." 


"Vă zic ceva dar vrg (vă rog în limbajul adolescenților!) dar nu mai știu." 


Pentru un alt elev, sărbătoarea despre care a relatat în lucrare i-a umit până și profesori:


 "A fost o sărbătoare așa și așa, când o vecină a fost violată de un violator dar ei îi plăcea. Așa că chiar a fost importantă pentru mine pt că am stat mult timp cu imaginea asta în cap." 


Nici la gramatică nu au lipsit perlele. Pentru un candidat "românească este adverb de mod", iar "în - verb predicativ". Un alt elev a scris că "patru este verb auxiliar" iar "antonimul cuvântului frumoasa este cool"




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3689 secunde