Cu cât se "îmbogățesc" profesorii din comisiile de examen la Bacalaureat

615
1
Cu cât se

Articole de la același autor

În sfârșit, au fost făcute publice sumele pe care le primește personalul didactic care face parte din comisiile pentru Evaluarea națională la clasa a VIII-a și pentru Bacalaureat, "recompensele" pentru faptul că-și petrec vacanța la muncă fiind cam aceleași cu cele de anul trecut, că, deh, profesorii sunt mai mult voluntari prin... vocație.

Și pentru că Evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a bate la ușă, începem cu președinții comisiilor din unitățile de învățământ, care vor primi 242,5 lei, membrii comisiei - 207 lei, iar asistenții - 28,4 lei/zi. Asta în timp ce un președinte al unei comisii din centrele zonale de evaluare, respectiv centre de contestații, va fi plătit cu 558 lei la o comisie de până la 1.000 de candidați și cu 595 lei la peste 1.000 de candidați. Pentru fiecare lucrare corectată a elevilor de clasa a VIII-a, profesorul evaluator primește 4,3 lei.

Cu toate că, teoretic, răspunderea este aceeași, diferența fiind doar că numărul de probe crește la Bacalaureat, un pre-ședinte al comisiei din centrele zonale de evaluare cu până la 1.000 de candidați primește 849 lei, iar la peste 1.000 de candidați - 880 lei, profesorul evaluator primind 5,6 lei pentru fiecare lucrare corectată, mai mult decât colegul care a corectat o lucrare scrisă la Evaluarea națională.

Personalul didactic care face parte din comisiile de bacalaureat de evaluare a competențelor lingvistice și digitale care se desfășoară zilele acestea este plătit astfel: președintele - 242,5 lei, asistent - 28,4 lei/zi, în timp ce profesorii examinatori primesc 2,8 lei per candidat.

Este plătită inclusiv prestația personalului care face înscrierile, respectiv 425 lei până la 1.000 de candidați și 485 lei peste 1.000 candidați, atât pentru președinte, cât și vicepreședinte și secretar, iar operatorii pe calculator primesc 0,8 lei pentru fiecare fișă de înscriere introdusă.

v v v

Socotelile se vor încheia abia la toamnă, după ce se va desfășura și a doua sesiune de Bacalaureat, așa că, cel puțin deocamdată, profesorii își pot face "vise" despre bani în plus. 

Comentează știrea

G
17 iunie 2015
Oportunitate

Metoda revolutionara prin care sa castigati bani! Acum, in premiera nationala, va oferim un sistem excelent si deschizator de drumuri, prin care dvs garantat veti castiga mai multi bani, cu o activitate extrem de simpla, acasa, la calculator, in timpul liber. Cereti urgent detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5404 secunde