De luni

Elevii de clasa a VIII-a intră în focuri: începe Evaluarea Națională!

509
1
Elevii de clasa a VIII-a intră în focuri: începe Evaluarea Națională! - evaluarenationala-1434726202.jpg

Articole de la același autor

La Evaluarea Națională din acest an, care începe luni, 22 iunie, s-au înscris 6.562 de absolvenți constănțeni de clasa a VIII-a, care vor susține probele în 152 de centre de examen.

La Palatul Copiilor din Constanța va avea loc sâmbătă, 20 iunie, de la ora 10, ședința tehnică pentru organizarea Evaluării Naționale, la care este obligatorie prezența președinților comisiilor din unitățile de învățământ și a persoanelor de contact, prilej cu care se vor întâlni cu președintele Comisiei Județene de Evaluare de anul acesta, prof. Alina Diana Codreanu, inspector școlar general adjunct.

Nu se intră în sală după ora 8,30

Prima probă a Evaluării Naționale, cea la limba și literatura română, va avea loc luni, 22 iunie, începând cu ora 9, moment în care se deschid plicurile sigilate care conțin varianta de subiecte multiplicată, în fiecare sală în care se susține examenul. Accesul elevilor în săli este permis cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 8.30. Durata fiecărei probe scrise este de 120 de minute din momentul primirii subiectelor de fiecare elev.

Reamintim că anul trecut, absolvenții de clasa a VIII-a au primit un text la prima vedere din poezia "Rânduri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu, ei având de rezolvat cinci cerințe: sinonime pentru trei cuvinte, explicarea unei virgule, precizarea măsurii primelor două versuri ale poeziei, numirea a două trăsături ale genului liric și explicarea titlului.

Tot pe baza acestui text, absolvenții claselor a VIII-a au avut de redactat o compunere în care să-și exprime opinia despre semnificația mesajului poeziei semnate de Minulescu. La cel de-al doilea subiect, au avut de rezolvat șase cerințe pe baza unui text publicistic la prima vedere, iar la ultimul punct, au avut de redactat o narațiune de 80-150 de cuvinte în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul unui eveniment organizat la școală în cadrul căruia au întâlnit un scriitor contemporan.

La simulare a fost jale!

Ultima probă, cea la matematică, va fi susținută pe 24 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 26 iunie, până la ora 16.

Admiterea în învățământul liceal se va face pe baza calculului mediei ponderate între media generală la evaluarea națională susținută de elevii clasei a VIII-a (75%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (25%).

În luna februarie, la simularea Evaluării Naționale la Constanța 47,87% din cei 6.008 elevi de clasa a VIII-a prezenți au reușit să obțină medii generale peste 5, adică 2.876. Cei mai mulți, adică 1.071 de elevi, s-au clasat cu mediile în intervalul 4-4,99. Nu neapărat că ar rămâne pe dinafară, dar cu certitudine nu vor putea ajunge la liceele constănțene pe care și le doresc. Mult succes!

Comentează știrea

Stela
20 iunie 2015
Important!

Un sistem verificat pentru a castiga bani! Este bine să dai maxima atentie acestei oportunitati! In timp ce altii inca mai cauta oferte care sa le aduca bani, tu poti chiar acum sa iei startul si sa incepi sa castigi bani seriosi! Metoda este deja verificata si functioneaza perfect. Pentru mai multe informatii, cauta-ma urgent la adresa mea de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4278 secunde