De ce s-a enervat inspectorul școlar general Răducu Popescu la ședința cu directorii

2252
15

Articole de la același autor

Ieri, la Colegiul Național de Artă "Regina Maria", a "sunat clopoțelul" pentru directorii unităților constănțene de învățământ, întâlnirea durând 90 de minute, "generalul" Răducu Popescu aproape cronometrând timpii parcurși, într-o rigoare tipic sportivă.

Trecând peste antevorbitorii care au adus la cunoștința managerilor de școli și licee chestiuni de "bucătărie" internă ce s-a dovedit că nu fac nicio plăcere - și nu neapărat la această ședință, ci în discuțiile pe care le avem, ca ziariști, pe teren -, a luat cuvântul inspectorul școlar general Răducu Popescu, acesta ținând să marcheze anumite probleme. Nu înainte de a sublinia că, la ora actuală, la sediul din str. Mihai Eminescu se află "cea mai bună echipă din toate timpurile".

Așadar, a început prin a-și declara dezamăgirea vizavi de faptul că descoperă directori de instituții care nu citesc forumul site-ului oficial al Inspectoratului Școlar Județean Constanța: "Postăm zilnic trei-patru-cinci chestii și nu este normal să nu le aflați. Știu că este obositor și vi se cer multe, dar delegați pe cineva care să vă aducă la cunoștință comunicările noastre".

A revenit apoi la problema legată de comerțul cu cărți și alte materiale despre care știe că se petrece în școli: "Doamna Anghelescu este sunată permanent și întrebată de diverse învățătoare și profesoare dacă pot achiziționa cărți de la X sau Z editură. Nu vindem nimic în școa-lă. Ce este așa de greu de price-put? Vreau să eliminăm din școală gestul prin care elevul dă bani profesorului. Ca directori, fiți categorici! Ce vor să facă părinții cu banii, e treaba lor, dar nu în școală".

Le-a povestit directorilor și despre subiectele discutate cu părinții constănțeni la întâlnirea de săptămâna trecută, cum ar fi pericolul de pe Facebook sau delimitarea calificativului FB de la învățământul primar cu nota trecută în paranteză. Când și-a amin-tit, însă, de concursurile de tot so-iul la care participă copiii, orga-nizate în alte instituții decât cele de stat, concursuri inițiate de SRL-uri contracost, "generalul" s-a "încins". Enervat de faptul că anumite cadre didactice păstrează spre a înmâna diplomele și medaliile de la aceste concursuri pentru serbarea sfârșitului de an școlar, prof. Popescu a spus: "Rugămintea mea este să le dați diplomele într-un alt cadru, pentru a nu mai crea celorlalți copii care nu au participat la concursuri senzația că ei nu sunt buni", continuând prin a se întreba unde au dispărut coronițele de altădată: "Eu pe copiii mei îi învăț că există un singur loc I, o singură medalie de aur!".

Și poate pentru a suplini "pofta" de concursuri, același interlocutor i-a îndemnat pe directori să organizeze concursuri pe niveluri de studii, de la clasa a II-a până la ce nivel vor ei: "Subiectele vor fi făcute de către metodiști, iar cu o săptămână înainte de data programată, vă rog să anunțați inspectorul de specialitate".

A insistat pe disciplina în școli și impunerea unor reguli stricte și i-a felicitat pe cei care deja au dovedit… curaj în fața părinților. 

Comentează știrea

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Profesorul de serviciu!
6 noiembrie 2013
...noi, desteptii!

...interesanta si tipica gandirea aceasta pentru o anumita personalitate! ...La ISJ este cea mai buna echipa din toate timpurile, s-au adunat aici cei mai destepti sa intelegem... dupa care urmeaza dușuri reci pentru directori si profesori....adica pentru cei mai putin dotati intelectual....Ultima data am mai auzit si vazut asta inainte de 1989...dar si atunci se spunea cu perdea....cu ceva decenta.....

Ada
6 noiembrie 2013
disciplina...

Disciplinează-i pe codreanu și faliboga care vorbesc cu profesorii ca si cum ei ar fi demiurgi!!!! Mai fa si un control la distribuirea catedrelor didactice facuta dupa creierul mic al celor doi mentionati ! Mai du-te si la scolile de la sate sa vezi acolo dezmăț în cancelarii de Crăciun, 8 Martie, Sfântu' nu știu care...!!!! Mai uite-te si pe fb profelor care își postează foto indecente! Mai lasă aerele de vedetă că nu ai făcut încă nimic pentru învățământul constănțean! Ce caută pensionarii la oraș? Dar necalificații?????????????

noni
6 noiembrie 2013
un idiot

Generale, ca esti doar cu numele si atat, esti un mare IDIOT ! Un retard de sport, plin de aere si nevertebrat. Plin de butoane USL-iste si care striga pe altii hoti ca sa nu se uite lumea la hotiile lui. La faza cu cartile, de acord, dar in rest esti PRAF... cate catedre s-au dat pe spaga amice, cati profi fara definitivat sau titularizare sunt pe la scoli de renume ? Stiu cazuri reale unde din interes sau creat posturi speciale...sa dam si niste nume ?? Kakat infect ce esti, mi-e sila de tine...Profesorul de serviciu spune bine ce spune, ai punctat cat de buni sunteti tu si clica apoi i-ai mu.it pe restul, i-ai dat la ka.kat ca sunt retarzi mintal....Nu uita ca esti mic, in pregatire pe langa multi altii de care tu faci misto, nu uita ca esti pus politic si asta nu tine mult, majoritatea celor din sala au schimbat si vor mai schimba multi ca tine. Am cerut si cer in continuare sa se sesizeze grava incompatibilitate a acestui individ !!

Anti Noni nr.3
6 noiembrie 2013
Dar tu esti intelect ?...

Mai Noni, vorbesti de intelect, dar tu, esti intelect prin modul tau infect de exprimare ?...Nu fac parte din sistem, dar m-ai revoltat prin modul tau de exprimare, sunt si alte forme de exprimare impotriva cuiva, mai elegante si gramaticale, nu crezi ?...Pana acum, din cate am vazut eu, acest domn, " Generalul " cum ii spuneti voi cei din sistem, a facut cate ceva fata de altii, de exemplu Aliss din Tara Minunilor cu nume de scena Silla, era mai buna si mai bine pregatita decat sportivul vostru actual ?...Iok...

Popescu 2
6 noiembrie 2013
Incompatibilitate

Poti sa fi consilier local si inspector general? Intre Andreescu si el e o mare diferenta psiholog - prof de limba gimnastica ( pastrat in facultate pe pile )

Deepika
6 noiembrie 2013
"general"

Acest individache este general la repetenție (repetent la respect, bun simț, pregătire). Va pica și el în curând....

noni
6 noiembrie 2013
sa ne lamurim

Intai de toate, nu sunt din invataman, dar i-l cunosc bine pe acest individ si manevrele pe car ele face. Doi la mana, nu am nimic de demonstra nici tie nici altora legat de felul in care aleg sa ma exprim pe un anumit subiect. Trei la mana, acest individ, nu merita decat o astfel de abordare pentru ca si el la randul lui o manifesta prin gesturile si deciziile lui, fata de subordonati. Infect sau nu, modul meu de exprimare, vrea sa denote revolta fata de anumite personaje, situatii sau evenimente, e felul in care pot sa-mi arat dispretul fata de ceea ce ma deranjeaza. Daca am ofensat pe altcineva in afara de Raducu...mea culpa...in rest, numai de bine...

Răspuns la: Dar tu esti intelect ?...
Adăugat de : Anti Noni nr.3, 6 noiembrie 2013
Mai Noni, vorbesti de intelect, dar tu, esti intelect prin modul tau infect de exprimare ?...Nu fac parte din sistem, dar m-ai revoltat prin modul...
Halmyris
6 noiembrie 2013
Cata dreptate are Noni !

Noni are dreptate . Raducu Popescu nu merita nici un pic de respect.Cui nu-i convine limbajul lui Noni , sa dea click pe alta pagina .Generalul asta este o hahalera laudaroasa ! Cea mai buna echipa ! Ma tavalesc de ras ! Asta habar nu are pe lume este ! Asa i-o fi spus hodoroaga aia de Timofte cand ii baga limba in ureche si prostul si crede asta ! Niste neispraviti fara caracter !

Doris
6 noiembrie 2013
poziția generalului

Ce poziție de bagabont ai generalissime!

Lady Baba
6 noiembrie 2013
Corect

Ce-i drept, nu-i pacat. Chiar e cea mai buna echipa din toate timpurile. Dar nu stim la ce. Asa ca suntem in confuzie. Si incepem sa presupunem: la stiinta? Nooooooooo, nu pare. La management? Or fi, dar nu la cel educational. La relatii publice? Cu siguranta, le confunda cu relatiile cu publicul. La marketing? E, aici cred ca am nimerit. "Nu vindem nimic nimic in scoala". Corect. Totul se vinde la ISJ. La cat sunteti de geniali sa faceti un car alegoric, sa va vada lumea aurele din jurul scafarliilor. Domnul General de acum este precis peste Olga Dutu, Gheorghe Vernic, Mara Doicescu. De fapt, daca ma gandesc, este mult peste Newton si Einstein. Deoarece a descoperit o noua lege: "Noi nu vindem nimic in scoli". Educatia este foarte scumpa, de aia se platesc foarte multe. Calitatea costa. Si apoi unii platesc domnia, altii prostia. Numitii politic, fara vreun merit, vin, joaca putin rugby si pleaca. Hai pa, pa, pa, pa. Noi o sa fim tot pe-aici, prin zona.

15 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6786 secunde