De la 1 septembrie se pot organiza agape în spațiile anexe ale bisericii

220
De la 1 septembrie se pot organiza agape în spațiile anexe ale bisericii - 1-1599068241.jpg

Articole recomandate

Organizarea de agape/servirea mesei în interiorul și exteriorul spațiilor anexe ale bisericii, autorizate în acest sens, se poate relua începând cu data de 1 septembrie, potrivit actualizării "Îndrumărilor" adresate recent parohiilor și mănăstirilor din Patriarhia Română, transmis miercuri de Cancelaria Sfântului Sinod.


"Punctul nr. 14 din 'Îndrumările' date de Patriarhia Română (...) se modifică după cum urmează: 'Începând cu data de 1 septembrie 2020, unitățile de cult, în special cele care desfășoară activități social-filantropice, pot relua organizarea de agape/servirea mesei în interiorul spațiilor anexe ale bisericii, autorizate în acest sens (cantine sociale, săli de mese etc.), cu participarea a cel mult 50 de persoane, precum și în exteriorul acestor spații, cu participarea a maximum 100 de persoane. În ambele cazuri este obligatorie respectarea regulilor de distanțare fizică (în interior se va păstra distanța de 2 metri în orice direcție, între persoane; în exterior, se va păstra distanța de 1,5 metri în orice direcție, între persoane)'", precizează Patriarhia, potrivit basilica.ro.


În vechea formulare, punctul 14 al "Îndrumărilor" stipula că "până la normalizarea situației nu se vor organiza agape în biserică sau în spațiile anexe ale acesteia, dar se pot distribui pachete cu hrană, ambalate igienic".


Decizia Patriarhiei Române vine după publicare HG 729/2020 pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la HG nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, document legislativ care a intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Cultură-Educație : Anunț important pentru spectatori
Pagina a fost generata in 0.6783 secunde