Școlarii din familiile defavorizate din Medgidia vor primi tichete sociale

224
Școlarii din familiile defavorizate din Medgidia vor primi tichete sociale - medgidia-1599068291.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Medgidia a început de ieri, 2 septembrie, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional, în conformitate cu O.U.G. nr. 133/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi defavorizați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri de distribuire a acestora.

Potrivit acestui act normativ, copiii proveniți din cadrul familiilor defavorizate din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial cu venituri sociale minime, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.

"Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării cursurilor școlare, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație. Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele: să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Medgidia, sat Valea Dacilor, sat Remus Opreanu, venitul lunar net pe membru de familie realizat în luna iulie a acestui an să fie de până la 1.115 lei (inclusiv) și să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală", a spus primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

Pentru anul școlar 2020-2021 cererea-declarație pe propria răspundere se depune de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, la sediul Direcției de Asistență Socială, str. Decebal, nr. 35, în cadrul programului cu publicul, însoțită de mai multe acte doveditoare.

Informații suplimentare se pot solicita la adresa de e-mail [email protected] și telefonic apelând numărul de telefon: 0241/820.800, interior 13.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8758 secunde