Demersuri pentru înfiinţarea programului de studii „Teologie Islamică Pastorală”

563
Demersuri pentru înfiinţarea programului de studii „Teologie Islamică Pastorală” - demersuri-1614971664.jpg

Articole de la același autor

La acest moment, Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC) continuă demersurile pentru înfiinţarea programului de studii „Teologie Islamică Pastorală” și a catedrei de limba română la Universitatea „Trakya din Edirne” din Turcia. În acest sens, instituţia de învăţământ a găzduit, în cursul acestei săptămâni, o nouă întâlnire bilaterală pentru evaluarea etapelor parcurse pentru realizarea obiectivelor din cadrul parteneriatului de colaborare cu Universitatea de stat Trakya, din Edirne - Turcia. Întâlnirea, prezidată de rectorul UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, a avut loc cu ocazia vizitei la Constanţa a prorectorului Universității Trakya, prof. dr. Murat Türkyilmaz.

„Suntem bucuroși că întreprindem noi pași în vederea realizării proiectelor din parteneriatul cu Universitatea Trakya și că putem identifica noi oportunități de lucru în diverse domenii de studiu și cercetare”, a declarat rectorul UOC.

Discuţiile au reiterat interesul partenerilor pentru înfiinţarea unei catedre de Limbă şi civilizaţie română în cadrul Departamentului de Limbi balcanice, la Universitatea Trakya, precum şi posibilitatea organizării unor programe bilaterale de studii, cu dublă licenţiere, prin Programul Erasmus. „Această colaborare este extrem de importantă pentru noi și ne vom strădui să explorăm cele mai eficiente oportunități de colaborare, în vederea înființării programului și acreditării acestuia de către ARACIS. Pentru a putea îndeplini normele impuse de sistemul Bologna, propunem varianta de studii 1 + 3 ani, în care primul an este cel pregătitor de limba română, următorii fiind reprezentați de un ciclu complet de studii, finalizat cu diplomă de licență”, a precizat decanul Facultății de Litere a UOC, conf. univ. dr. Alina Buzatu.

La rândul său, prorectorul Murat Türkyilmaz a declarat că, anual, peste 25.000 de studenți străini solicită înscrierea la Universitatea Trakya şi aproximativ 5.000 sunt admiși, unii dintre aceştia putând să opteze, pe viitor, şi pentru studiul Limbii şi literaturii române în cadrul unui program internațional, ce poate să fie acreditat de ambele universităţi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5944 secunde