Președintele CJC, Mihai Lupu, discuții cu mediul academic pentru construirea unui spital

741
Președintele CJC, Mihai Lupu, discuții cu mediul academic pentru construirea unui spital - cjcintalnire-1612204071.jpg

Articole de la același autor

Liberalul Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, susţine că cercetarea universitară este un factor esențial pentru dezvoltarea unui județ și de aceea este absolut necesară susținerea proiectelor venite din partea mediului academic, care să ducă la valorificarea și fructificarea acestora spre beneficiul locuitorilor din județul Constanța.

În acest context, luni, la sediul Universității „Ovidius”, a avut loc o întâlnire în cadrul căreia s-au purtat discuții privitoare la necesitatea unei noi instituții sanitare în județul Constanța.

Discuțiile purtate cu reprezentanții universității s-au axat, în principal, pe intenția dezvoltării unui parteneriat între universitate și autoritățile locale, în vederea dezvoltării și inițierii unui proiect legat de un spital adaptat nevoilor de educație și cercetare, și nu în ultimul rând de asigurare a unor servicii medicale performante.

„Vom constitui un grup de lucru împreună cu Primăria Municipiului Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanța și Universitatea Ovidius din Constanța pentru a demara procedurile necesare inițierii acestui proiect. Vom face tot ceea ce ne stă în putință, pentru a sensibiliza autoritățile centrale în a ne sprijini în realizarea, în județul Constanța, unei unități medicale moderne. Aceasta va putea asigura creşterea eficienţei sistemului de învăţământ superior medical, prin crearea unui cadru corespunzător necesităților de studiu, care se va concretiza prin cadre medicale ce vor avea un nivel ridicat de pregătire”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5738 secunde