DEZBATERE. Evaluarea Națională. SUBIECTE GRELE sau COPII DEPĂȘIȚI?

852
3
DEZBATERE. Evaluarea Națională. SUBIECTE GRELE sau COPII DEPĂȘIȚI? - evaluare5-1404114948.jpg
Ecourile subiectelor de la proba scrisă de limba și literatura română a Evaluării Naționale 2014 continuă să facă valuri, exemple de răspunsuri date de elevi în lucrări făcând deliciul multora, chiar și pe post de bancuri.


Părinții consideră că acolo, la Ministerul Educației Naționale nu se cunoaște realitatea din băncile școlilor românești. În condițiile în care elevii din ziua de azi știu să reproducă și prea puțini să… opineze, de argumente nu mai vorbim, poezia lui Ion Minulescu a fost făcută "praf".


Cât despre întâlnirea cu un scriitor contemporan, ne întrebăm câte școli din mediul rural au avut posibilitatea să organizeze asemenea evenimente?


Ciudate au fost inclusiv baremele pe care le-au avut la dispoziție profesorii corectori, cu limitări ciudate de variabile ca răspuns. De exemplu, li se cere elevilor să ofere sinonime la conjuncția "fiindcă". În barem, exemplele date sunt "deoarece", "căci". Dar dacă un elev a ales "pentru că" (locuțiune conjuncțională), oare doar corectorul poate risca să-l depuncteze?


Elevi, profesori sau părinți, CUM COMENTAȚI MODUL ÎN CARE S-A DESFĂȘURAT EVALUAREA NAȚIONALĂ DE ANUL ACESTA?


Comentează știrea

Cartarescu
30 iunie 2014
cretini

Pestele de la cap se-mpute mai oameni buni! Este greu de imaginat cum de o generatie de copii pe care-i o duce capul sa umble pe un calculator inca de la 5 ani, nu-s in stare sa se descurce cu astfel de subiecte. Baremul de corectare a fost gandit prost de o gasca de incompetenti, care n-au nicio treaba cu invatamantul sau cu educatia sau cu ceva de bun simt! Sa-i ia dracu pe toti!

neaMarin
30 iunie 2014
feisbucari

Nene Cartarescu nu spun ca aia de la ministerul pastilor masii sunt rasariti din butoiul cu intelepciune dar generatia asta de copii minunati nu este TOATA atat de inteligenta sau preocupata de invatat. Multi sunt rasfatati de pariti care baga in cururile lor bani pentru telefoane smechere, tablete si alte tampenii si activitati care nu au nicio treaba cu scoala!! De unde sa stie lepra de copchil sa lege niste fraze inteligibile din care sa reiasa o compunere cand el nu stie decat FEISBUC!!?!?

De la mine
3 iulie 2014
scoala

Mi-e scarba de acest sistem. Unii profesori au dat rezolvarile pentru examene. Ce cautau in scoala profii de specialitate in ziua examenului? Ca sa rezolve celor care au dat micile atentii exercitiile pentru nota cinci? Sau doar de atat au fost in stare profesorii. Am intalnit exemple in care elevii de gimnaziu sa ii scoata la liman pe profesori.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2886 secunde