Dezbatere între liceeni și studenți, pe tema egalității de gen în domeniul maritim

420
1
Dezbatere între liceeni și studenți, pe tema egalității de gen în domeniul maritim - 27488583345057648195293152856668-1646648904.jpg

Articole de la același autor

În luna celebrării Zilei Internaționale a Femeii, Universitatea Maritimă din Constanța alături de Constanța Debate Club, asociația profesională de femei în domeniul maritim şi domenii conexe WISTA România și Centrul European pentru Responsabilitate Socială au organizat un eveniment inedit, de tip debate public, destinat elevilor de liceu și studenți, pe tema egalității de gen în domeniul maritim.

Au participat elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân", Liceul Internațional de Informatică Constanța, Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu" din Năvodari alături de studenți din Liga Studenților Universității Maritime din Constanța și din proiectul ROSE AG187.

În cadrul evenimentului, echipele participante au formulat argumente pro și contra moțiunii propuse „Discriminarea pozitivă ar trebui încurajată pentru accesul femeilor pe piața maritimă a muncii".

Constanța Debate Club din cadrul Universității Maritime din Constanța recrutează tineri cu o recunoaștere impresionantă a performanțelor școlare, promovând în mediul academic entuziasmul și curajul cu care „Elitele rostesc” într-o inițiativă democratică de implicare a lor în fenomenele sociale.

Comentează știrea

Marinar
7 martie 2022
E simplu, nu se poate

Lucrez la o companie care angajeaza fara discrimare femei. Acestea beneficiaza de toate conditiile de integrare si promovare, doar ca marea majoritate renunta la un moment dat la cariera pentru a se casatori si a face copii. Statutul de sotie si mama nu prea se pupa cu meseria de marinar. Din toate punctele de vedere compania are de pierdut. Daca, prin absurd, am avea proportii egale de barbati si femei, compania ar fi in pragul dezastrului, fara o predictibilate si stabilitate a bazinului de angajati.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1219 secunde