Dialog deschis între deținuții de la Poarta Albă și elevi

840
1

Articole de la același autor

În cadrul proiectului "Lecții de viață", inițiat de Penitenciarul Poarta Albă în colaborare cu Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, care are ca obiectiv principal prevenirea și combaterea comportamentelor de risc în rândul tinerilor, 13 elevi de clasa a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 12 "B. P. Hasdeu" din Constanța, însoțiți de profesorul psiholog al școlii, Geta Mocanu-Apostu și de profesorul Viorel Prejbeanu, s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă.

Adolescenților li s-a facilitat dialogul cu tineri aflați în detenție, oportunitate cu valențe educaționale pentru ambele grupuri, ce pot fi valorificate distinct: pe de o parte, în direcția prevenirii comportamentelor de risc (în rândul elevilor), iar pe de altă parte, în direcția facilitării reintegrării sociale a tinerilor aflați în conflict cu legea.

Elevii și deținuții au purtat un dialog deschis, în care tinerii care își ispășeau pedeapsa au prezentat motivele pentru care sunt privați de libertate, ce i-a determinat să comită faptele care contravin legii, ce anume regretă cel mai mult și ce ar face dacă ar putea da timpul înapoi.

Impactul asupra elevilor a fost cu atât mai mare cu cât cei care au venit în fața lor sunt de vârste relativ apropiate, cu probleme, anturaje, preocupări asemănătoare cu ale lor. 

Comentează știrea

RODICA
28 ianuarie 2015
Cea mai extinsa oferta de lucru!

Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde