Doar patru unități de învățământ constănțene și-au asumat testarea din salivă a elevilor, în formulă mixtă

1952
Doar patru unități de învățământ constănțene și-au asumat testarea din salivă a elevilor, în formulă mixtă - whatsappimage20211126at173522-1637960922.jpg
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a distribuit în cursul zilei de astăzi, 26 noiembrie, la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, un număr de 247.000 de teste rapide antigen non-invazive din proba de salivă, pentru 230 de unități de învățământ, după cum a transmis, în urmă cu puțin timp, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Conform precizărilor Ministerului Educației, aceste teste vor putea fi utilizate sau distribuite la domiciliu joi, 2.12.2021 sau vineri, 3.12.2021.

Același inspector general a menționat că, la nivelul județului Constanța, în majoritatea unităților de învățământ s-a optat pentru testare la domiciliu, cu excepția a patru instituții școlare în care testarea se va realiza într-o formulă combinată, atât în instituția școlară, cât și la domiciliul elevilor.

Acestea sunt Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (în unitatea de învățământ); Grădiniţa Cu Program Prelungit „Lucian Grigorescu” Medgidia (mixt); Liceul Cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanţa (mixt); Liceul Tehnologic „Pontica” Constanţa (mixt); Şcoala Gimnazială „Spectrum” Constanţa (mixt)

Cât privește transmiterea rezultatului de către părinți conform art. 6^1, alin. (6) din ordinul comun, „În situația efectuării testării cu teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă la domiciliu, sub supravegherea părintelui/reprezentantului legal, rezultatul testării se comunică de îndată, în scris sau electronic, unității de învățământ, respectiv persoanei responsabile desemnate conform art. 11."

„La nivelul fiecărei unități de învățământ s-a stabilit procedural cum se vor transmite datele. Este, într-adevăr, un exercițiu de responsabilitate din partea tuturor actorilor educaționali”, a mai precizat prof. Sorin Mihai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.509 secunde