Doliu în cinematografie. A murit Malvina Urșianu!

264
Doliu în cinematografie. A murit Malvina Urșianu! - doliu-1438887873.jpg

Articole recomandate

Regizoarea și scenarista Malvina Urșianu a decedat, miercuri noaptea, la vârsta de 88 de ani, președintele Uniunii Cineaștilor din România, Laurențiu Damian, declarând, pentru Agerpres, că aceasta a fost o personalitate marcantă a lumii cineaștilor. 


"S-a stins din viață unul din marii creatori ai filmului românesc. E vorba de o personalitate marcantă a lumii cineaștilor, cu o creație care justifică pe deplin ceea ce numim noi autorul total de film", a spus Damian. "Dincolo de golul care rămâne, cred că, o dată cu plecarea doamnei Malvina Urșianu, vom regreta nu numai un mare cineast, vom regreta un mod de a fi, vom regreta un mod aristocratic, vom regreta un mod elegant de a vorbi despre cinema, de a vorbi despre colegi, de a vorbi despre întreaga noastră cinematografie. Cred că modelul Malvina Urșianu ar trebui, chiar începând din acest moment al dispariției ei, să fie urmat de mulți dintre tinerii cineaști", a mai spus președintele UCIN. 


Regizoarea și scenarista Malvina Urșianu s-a născut în comuna Gușoeni din județul Vâlcea, pe 19 iunie 1927. 


Printre filmele scrise și regizate de ea, se numără "Bijuterii de familie" (1957), "Gioconda fără surâs" (1967), "Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu" (1980), "Pe malul stâng al Dunării albastre" (1983), "O lumină la etajul zece" (1984), "Figuranții" (1987), "Ce lume veselă..." (2003).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6702 secunde