Don Quijote vă așteaptă în Piața "Ovidiu"

385
Don Quijote vă așteaptă în Piața

Articole recomandate

Dacă este sâmbătă, 22 iunie, atunci sunteți invitați de Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", în piața "Ovidiu", unde, de la ora 21.00 puteți viziona "Lacul Lebedelor". Coregrafia este semnată de Mihai Babușka, iar scenografia de Adriana Urmuzescu. Pe scenă vor urca următorii soliști: Douglas Stewart, Mayu Takahashi, Bogdan Bârsănescu, Ryan Brown, Mizuki Kubota, Yuria Soeta, Cătălina Iliescu, Sayaka Tanno și Andrada Ion. 


"Lacul Lebedelor" este un balet de Piotr Ilici Ceaikovski, libretul baletului (în patru acte) fiind unul dintre cele mai cunoscute din lume. Acesta a fost pus în scenă pentru prima dată în anul 1877 în Moscova, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă (după alții, o legendă germană, dacă judecăm după numele personajelor principale: Siegfried, Odette - Odillia, Rotbart) și a corespuns pretențiilor compozitorului rus. 


Paradoxal nu a fost primit foarte bine pe moment. Totuși, la data de 15 ianuarie 1895, cu o nouă coregrafie realizată de Marius Petipa și Lev Ivanov, acesta a avut un succes enorm la Teatrul "Mariinsky" din Sankt Petersburg. Marius Petipa s-a ocupat de primul și al treilea act (de la castel), iar Lev Ivanov de al doilea și ultimul act. Între timp, textul a fost de mai multe ori transcris și modificat, astfel că unele versiuni au un final diferit față de cel original.


Duminică, 23 iunie, de la aceeași oră și în același loc sunteți așteptați de "Don Quijote". Coregrafia îi aparține lui Mihai  Babușka, scenografia este semnată de Adriana Urmuzescu. Soliști sunt Douglas Stewart, Mizuki Kubota, Sayaka Tanno, Bogdan Bârsănescu, Mayu Takahashi, Ștefan Răuț, Keito Shimomura, Gelu Râpă, Mihai Pâslaru, Mayura Takase. Acțiunea începe cu un prolog, în care Hidalgo Alonso Quijano este un cititor pasionat de romane cavalerești. Este seară și eroul menționat este cufundat în lecturi. El își găsește în aceste cărți un țel nobil: să ajute pe cei nevoiași și lipsiți de apărare. Așa că, hotărăște să plece în lume în căutarea idealului său de frumusețe feminină: Dulcineea din Toboso, plăsmuire a minții sale rătăcite. Pentru a-și duce la final misiunea, el își alege un nume de cavaler în persoana lui Don Quijote și ia o mârțoagă pe care o poreclește Rocinanta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4485 secunde