Două spectacole de operă celebre pe scena Teatrului „Oleg Danovski”

194
Două spectacole de operă celebre pe scena Teatrului „Oleg Danovski” - 7elixiruldragostei-1642770209.jpg
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul în acest week-end la două evenimente culturale deosebite - spectacolele de operă „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti și „Carmen” de Georges Bizet.

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, de la ora 18:30, în sala teatrului soliștii Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Daniel Pop (București), Marius Fftimie, Mihaela Ionescu vor însufleți opera în două acte „Elixirul dragostei” (în italiană L’elisir d’amore), pe un libret de Felice Romani, muzica de Gaetano Donizetti.

Premiera mondială a operei a avut loc la Milano, la „Teatro Cannobiana”, în ziua de 2 mai 1832. Regia artistică: Ognian Draganov. Scenografia: Cătălin I. Arbore. Coregrafia: Fănică Lupu-Liești. Conducerea muzicală: Sebastian Pascale. Maestru cor: Adrian Stanache.

Duminică, 23 ianuarie 2022, de la aceeași ora 18:30, și tot în sala teatrului, celebra operă compusă de Georges Bizet, pe un libret de Henri Meilhac și Ludovic Halévy, după nuvela omonimă a lui Prosper Mérimée - „Carmen” îi va avea în distribuție ca soliști pe Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurențiu Severin, Cristian Caragea.

Premiera mondială a operei a avut loc la „Opéra Comique“ din Paris, pe data de 3 martie 1875. Regia artistică: Răsvana Cernat. Scenografia: Eugenia Tărăşescu Jianu. Coregrafia: Mihail Motovilov. Conducerea muzicală: Tiberiu Dragoș Oprea. Maestru cor: Adrian Stanache.

Biletele se pot achiziționa de la Agenția Teatrului și online. Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4092 secunde