Un fost director artistic al Teatrului „Oleg Danovski” a încetat din viață

1740
Un fost director artistic al Teatrului „Oleg Danovski” a încetat din viață - calinhantiu-1639745213.jpg
Pedagogul, coregraful și solistul Călin Hanțiu a părăsit această lume. Avea 64 de ani și iubea cu pasiune pedagogia baletului.  A fost director artistic al Teatrului de Balet „Oleg Danovski” (2000-2004), apoi director al Companiei de balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” (2004-2007), după ce a profesat timp de 3 ani maestru de balet la Opera din Novi Sad, Serbia şi ca profesor pentru o scurtă perioadă la Institutul Pedagogic de Coregrafie din Belgrad.

A montat coregrafii de succes în străinătate şi acasă, cu precădere miniaturi, dar şi spectacole integrale: Rapsodia albastră, Spărgătorul de nuci, La Fille mal gardée, Scufiţa roşie, Cenuşăreasa… Ca pedagog (licenţiat în Artele spectacolului la Universitatea „Ovidius”) a susţinut cursuri de dans clasic pentru copii pe lângă teatrul constănţean (2010-2015) şi la Danubiu Balet Călăraşi (din 2014), înfiinţat la iniţiativa lui.

În preambulul unui interviu acordat pentru balletmagazine.ro coregraful Călin Hanțiu descrie venirea sa la Constanța. „La compania din Constanţa am venit pregătit în 1979. Eram toţi foarte tineri, ambiţioşi şi dornici să facem turnee. Alături de Oleg Danovski sigur că am progresat, se prindea de mine! Au urmat debuturi în roluri prime, în baletele Carmen, Spărgătorul de nuci, Frumoasa din pădurea adormită, Giselle, Mandarinul miraculos, Mioriţa, Simfonia a III-a „Enesciana” ş.a.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3917 secunde