Rugby / Două noi date pentru campaniile de donare de sânge organizate de federaţia română

106
Rugby / Două noi date pentru campaniile de donare de sânge organizate de federaţia română - 1-1642770036.jpg

Articole de la același autor

Anul 2022 a început în forță cu o donare de sânge organizată de Federația Română de Rugby și Centrul de Transfuzie Sanguină București, pe 14 ianuarie.

Campaniile de donare vor continua în acest an, cu încă două acțiuni, programate pe 16 mai și 17 octombrie, respectându-se regula celor 70 de zile care trebuie să fie între donări, informează Federaţia Română de Rugby.

Acțiunea de donare va avea loc la sediul Federației Române de Rugby, de pe Bd Mărăști nr. 18-20, lângă Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

„În ciuda acestor vremuri dificile pe care le trăim, ne-am dorit mult să menținem tradiția donărilor de sânge organizate de Federație și Centrul de Transfuzie Sanguină București. Știm că efortul celor care doresc să doneze este mult mai mare acum din cauza restricțiilor și a măsurilor sanitare însă dorim să îi asigurăm că procesul de donare este organizat cu responsabilitate, fiind respectate toate normele de siguranță . Criza de sânge din spitale continuă să fie o problemă acută, de aceea gestul acesta de a dona sânge este extrem de important și vital de multe ori pentru cei aflați în așteptare”, a declarat doctorul Alin Popescu, medic coordonator al FRR.

Pentru a deveni donator de sânge, trebuie să îndepliniți următoarele condiţii:

- vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani

- greutate peste 50 kg

- puls regulat, 60 -100 bătăi/minut

- tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg

- să nu fii suferit în ultimele şase luni intervenţii chirurgicale

- femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală

- să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării

- sa nu fie sub tratament pentru diferite afecţiuni: hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine.

Donatorii nu trebuie să aibă sau să fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie şi alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele: psoriazis, vitiligo, miopie forte peste (-) 6 dioptrii, cancer.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7393 secunde