Dragoş Buhagiar şi Aura Corbeanu - decoraţi de preşedintele Iohannis cu Ordinul "Meritul Cultural"

889
Dragoş Buhagiar şi Aura Corbeanu - decoraţi de preşedintele Iohannis cu Ordinul

Articole de la același autor

Preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), scenograful Dragoş Buhagiar, şi vicepreşedintele UNITER, Aura Corbeanu, au fost decoraţi miercuri de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Cavaler, Categoria D - "Arta spectacolului".


Distincţia a fost conferită cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului, "în semn de apreciere a contribuţiei importante avute la creşterea prestigiului artei spectacolului, pentru implicarea în promovarea teatrului românesc atât în ţară, cât şi în străinătate", a informat Administraţia Prezidenţială.


Ziua Mondială a Teatrului a fost iniţiată în 1961 de Institutul Internaţional de Teatru. Ea este sărbătorită anual pe 27 martie de către Centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru. Pentru a marca această ocazie, sunt organizate diverse evenimente de teatru naţionale şi internaţionale, arată UNITER.


Unul dintre cele mai importante dintre acestea este difuzarea mesajului Zilei Mondiale a Teatrului, prin care, la invitaţia ITI, o personalitate din domeniu îşi împărtăşeşte reflecţiile asupra temei teatrului şi culturii păcii. Primul mesaj al Zilei Mondiale a Teatrului a fost scris de Jean Cocteau în 1962.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2757 secunde