Ecaterina Andronescu vrea ca elevii din clasa I să poată fi lăsați repetenți

223
Ecaterina Andronescu vrea ca elevii din clasa I să poată fi lăsați repetenți - 20170218dsc7332rszcrp31572500-1548018217.jpg
Ecaterina Andronescu a declarat că vrea să schimbe prevederile legale privind repetenția în clasele primare și să ofere posibilitatea învățătorului de a lăsa repetent un copil, prin schimbarea legii. Ministrul Educației mai precizează că este o greșeală această prevedere din lege.

"Din păcate este o prevedere legală. Până în clasa a III-a nu îi poate lăsa repetenți, dar eu cred că trebuie să revenim asupra acestui lucru, pentru că iată unde suntem: ajungem la clasa a VIII-a și atunci constatăm că nu știu să scrie bine, să calculeze și 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa aa VIII-a. Obiectivele trebuie să le stabilim prin lege și fișa postului profesorului", a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greșeală, Andronescu a răspuns: "Categoric. (...) Te străduiești mai mult să-l înveți ce trebuie să-l înveți".

Potrivit Ordinului Ministerul Educației nr. 5115/2014 - privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la sfârșitul clasei pregătitoare și la sfârșitul clasei I, elevii nu pot fi lăsați repetenți. Elevii cu dificultăți de învățare vor rămâne în colectivele în care au învășat și vor intra într-un program de remediere sau recuperare școlară pe parcursul anului următor.

Sursa: romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0342 secunde