Amenințări dure din partea Rusiei! Va ataca nave americane în Marea Neagră

388
Amenințări dure din partea Rusiei! Va ataca nave americane în Marea Neagră - nave35628000-1548018436.jpg

Articole recomandate

Flota rusă a Mării Negre monitorizează mișcările distrugătorului american Donald Cook, care a intrat în Marea Neagră, a declarat sâmbătă Centrul Național de Control al Apărării din cadrul Ministerului Apărării din Rusia, informează agenția TASS.

"Forțele Flotei Mării Negre au început să urmărească distrugătorul echipat cu rachete ghidate USS Donald Cook imediat după ce a intrat în Marea Neagră", a spus centrul, potrivit căruia mișcările distrugătorului american sunt monitorizate de nava de pază Pytlivy, precum și cu ajutorul mijloacelor electronice și tehnice ale flotei.

USS Donald Cook a intrat în Marea Neagră sâmbătă la ora 20.00, a specificat Centrul Național de Control al Apărării din Rusia.

Militarii ruși au reamintit că, în conformitate cu Convenția de la Montreux, care reglementează tranzitul și navigarea prin strâmtorile Bosfor și Dardanele, USS Donald Cook nu poate rămâne în Marea Neagră mai mult de 21 de zile, fiind o navă de război care aparține unei țări fără litoral.

Sâmbătă dimineața, serviciul de presă al Flotei a șasea americane a raportat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Donald Cook din clasa Arleigh Burke a început să traverseze Strâmtoarea Dardanele spre Marea Neagră "pentru a desfășura operațiuni de securitate maritimă și pentru a spori stabilitatea maritimă regională, nivelul de pregătire și capacitatea navală cu aliații și partenerii NATO din regiune", conform sursei citate.

Comandantul distrugătorului, Matthew J.Powel, a subliniat că o astfel de cooperare va permite să reacționeze eficient la viitoarele crize și să prevină posibile agresiuni, scrie EFE.

Agenția spaniolă amintește în acest context că un incident naval a avut loc între Rusia și Ucraina la 25 noiembrie anul trecut, când trei nave ucrainene au fost sechestrate cu forța de gărzile de coastă rusești pentru a fi pătruns ilegal în apele teritoriale din apropierea peninsulei Crimeea, în strâmtoarea Kerci, care face legătura dintre Marea Neagră și Marea Azov. Kievul a acuzat Moscova de ''agresiune'' și a declarat stare de urgență în zece regiuni ale țării, amintește EFE.

Președintele rus, Vladimir Putin, a acceptat propunerea Berlinului de a trimite specialiști germani și francezi în strâmtoarea Kerci pentru a verifica dacă Moscova garantează navigarea liberă între mările Neagră și Azov.

USS Donald Cook are baza în portul spaniol Rota și a participat la bombardamente în Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7844 secunde