Ecaterina Andronescu vrea să înființeze clase separate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale

168
Ecaterina Andronescu vrea să înființeze clase separate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale - evaluarenationala134082686113544-1550392473.jpg

Articole recomandate

Ministrul Educației vrea înființarea de clase separate pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Specialiștii atrag atenția că o astfel de schimbare nu va crește performanțele elevilor vizați.


"Noi acum îi avem pe cei cu dificultăți de învățare, să îi numim așa generic, împărțiți în două categorii. Pe unii îi trimite în școlile speciale, iar alții sunt în școlile normale, integrați în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reușim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integrați în clasele normale și atunci creăm dificultăți la profesori. Și mă gândeam dacă nu am putea să îi împărțim mai mulți într-un loc și să punem profesori de sprijin acolo. Adică aș vrea ca și lor, celor integrați în școlile de masă să le putem asigura profesori de sprijin", a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit digi24.

Reprezentanții UNICEF consideră că nu asta ar fi soluția pentru a crește performanțele acestor copii.

"Experiența ne-a arătat că elevii învață mai bine atunci când sunt expuși diversității, când suportul pentru ei este apropiat nevoilor lor.

Fiecare copil este diferit, fiecare copil se dezvoltă și învață în moduri diferite, iar serviciile, adică cele de stat, trebuie să fie capabile să se adapteze acelor nevoi speciale", a spus Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7646 secunde