PENSII 2019. "Se așteaptă recalcularea celor câteva milioane de pensii. În câteva săptămâni vom începe să emitem decizii"

1129
PENSII 2019.

Articole recomandate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit sâmbătă seară, la România TV, despre procesul de recalculare a pensiilor. 


Ministrul Muncii anunță noi modificări la pensii după adoptarea bugetului pe 2019.

"Se așteaptă recalcularea celor câteva milioane de pensii, după ce legea va fi adoptată. Pe de cealaltă parte, sunt recalculările pe grupele de muncă, acum, în acest moment au intrat deja dosarele în recalculare, mă refer la grupele de muncă...

În acest moment am implementat softul 100%. Am făcut și o parte din simulări. Am trecut la ultima etapă a simulărilor pe toată tara, am avut județe pilot, am extins la național. Cât de curând trecem în oficial. Asigur pensionarii că în câteva săptămâni vom începe să emitem decizii. Sper, la final de martie pentru a nu crea așteptări foarte mari.

Mai bine să fie mai devreme decât să spunem un termen pe care să nu îl putem respecta, dar clar sunt mulțumit, softul este implementat și activitatea continuă", a spus Marius Budăi în exclusivitate la România TV.

Recalcularea pensiilor actuale, stabilirea studiilor de masterat și doctorat ca vechime în muncă, reducerea vârstei de pensionare pentru mamele care au născut trei copii și stabilirea unui singur tip de pensie anticipate sunt doar câteva prevederi deosebit de importante incluse în proiectul de lege privind sistemul public de pensii. Actul normativ, care a fost adoptat anul trecut de Parlament, se va afla în atenția Curții Constituționale. CCR trebuie să decidă pe 27 februarie ce se întâmplă cu proiectul de lege amintit, ale cărui prevederi se vor aplica din septembrie 2021.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4347 secunde