Elev mircist, medaliat cu aur la Olimpiada de Chimie

447
Elev mircist, medaliat cu aur la Olimpiada  de Chimie - elevmircist-1470071566.jpg
Trei medalii de aur și una de argint. Vorbim despre cel mai bun rezultat din istoria participării României la Olimpiada Internațională de Chimie!

Ajunsă la a 48-a ediție, Olimpiada Internațională de Chimie, desfășurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia), plasează România pe locul I în Europa și pe locul al II-lea în lume, în clasamentul neoficial al țărilor participante.

Cei trei elevi români medaliați cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța), premiat cu "argint" în 2015, și Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați). De asemenea, lui Andrei Iliescu, laureat cu aur și la ediția anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obținută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția din acest an au fost prezenți 264 de competitori din 75 de țări.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2383 secunde