Elevi de la Colegiul Pedagogic, parlamentari europeni pentru o zi

237
Elevi de la Colegiul Pedagogic, parlamentari europeni pentru o zi - colegiulpedagogic-1423680134.jpg

Articole de la același autor

Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța a reprezentat România la cea de-a treia zi Euroscola, programată în anul 2015 la Parlamentul European de la Strasbourg. Delegația colegiului a fost formată din 24 de elevi și doi profesori - director adjunct Mihaela Tudorache și profesor Cristina Gîlă.

Au fost prezenți la Strasbourg cu această ocazie aproximativ 550 de elevi și profesori din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentând Belgia, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria.

Mai întâi, participanții au avut posibilitatea de a-și prezenta școala, orașul sau regiunea pe care o reprezintă, contribuind astfel la dezvoltarea dialogului cultural.

"În cadrul unor grupuri de lucru multilingvistice, elevii au dezbătut șase teme importante: mediu și energie regenerabilă, 2015 - Anul european al dezvoltării, viitorul Europei, libertatea de informare și cultura civică, migrație și integrare, tinerii pe piața forței de muncă", a declarat prof. Anamaria Ciubotariu, directorul colegiului.

Ziua Euroscola le oferă elevilor ocazia să interacționeze și să facă schimb de informații într-o limbă străină (engleză, franceză sau germană) și evidențiază diversitatea într-o societate bazată pe egalitate de șanse.

Parlamentul European a inițiat proiectul Euroscola în 1989. În fiecare an, Euroscola invită mii de elevi cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani din toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene să petreacă o zi la Strasbourg și să lucreze ca membri ai Parlamentului European.

"Pentru o zi, elevii colegiului au trăit experiența de a fi parlamentari europeni implicați în procesul de decizie prin participarea la dezbateri, la negocieri cu colegii lor, la procesul de vot și la adoptarea rezoluțiilor în probleme importante pentru Europa", a mai adăugat prof. Anamaria Ciubotariu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6967 secunde