Elevi de la Școala Ciocârlia de Sus, oaspeți în Turcia

192

Articole de la același autor

Timp de o săptămână, patru elevi și doi profesori de la Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus au experimentat traiul și învățătura într-o localitate din Turcia. Au fost la școală acolo, au locuit în sânul familiilor turce, au mâncat cu ei, au plantat copaci, au înălțat zmeie și au făcut sport. La sfârșitul lunii mai, elevii români le vor primi în casele lor pe gazdele din Turcia. 


Școala Gimnazială nr. 2 Ciocârlia de Sus derulează, în perioada 2017 - 2019, proiectul "Healthy life is happy life", proiect de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar din cadrul Programului Erasmus +KA2, cu școli din Turcia, în calitate de coordonator, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania și România, parteneri. 


În perioada 18 - 25 martie, a avut loc în Bucak-Burdur, Turcia, a doua întâlnire de proiect, un schimb de elevi, de termen scurt, la care au participat câte patru elevi și doi profesori din toate școlile implicate în proiect. Activitățile s-au desfășurat conform programului stabilit de către școala gazdă din Turcia, fiind coordonate de prof. Gulșen Topcu. 


"În prima zi, participanții și-au prezentat țara și școlile de proveniență, au vizitat școala gazdă și s-au întâlnit cu oficialitățile. Zilele următoare, s-au desfășurat activități pe baza tematicii proiectului, cu orientare turistică, concurs de biciclete, înălțare de zmeie.


De asemenea, elevii au avut ocazia să învețe sportul tradițional Bocce.


Totodată, elevii și profesorii au participat la un seminar cu tema «Nutriția sănătoasă» și la un curs despre plantarea cedrului. Echipe formate din câte un copil din fiecare țară participantă la proiect au plantat câte un cedru", explică prof. Florica Nicolae, directorul Școlii Gimnaziale nr. 2 Ciocârlia de Sus și coordonatorul local al proiectului. 


Următoarea mobilitate se va desfășura în România, în perioada 27 mai - 2 iunie 2018, și va avea ca obiectiv formarea profesională a cadrelor didactice pe tema primului ajutor și nutriției sănătoase. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4036 secunde