Elevii ar putea face pușcărie dacă insultă profesorii

622
2
Elevii ar putea face pușcărie dacă insultă profesorii - eleviiarputea-1442764921.jpg

Articole recomandate

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a inițiat un proiect legislativ prin care personalul didactic să fie considerat autoritate publică. Astfel, violențele îndreptate împotriva acestuia ar fi încadrate la ultraj, la fel ca în cazul polițiștilor.

"Aceasta ar însemna o protecție în fața elevilor și părinților, pentru a putea fi pedepsite eventualele abuzuri la care este supus, uneori, personalul din învățământ. Astfel, în cazul unei infracțiuni împotriva unui cadru didactic, urmărirea penală să se efectueze în mod obligatoriu de către procuror, în conformitate cu dispozițiile art. 56 alin. (3) lit. b) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, cu modificările și completările ulterioare", se arată în comunicatul FSLI.

Modificarea legislativă va fi prinsă ori în Legea Educației, ori într-una dintre ordonanțele de urgență care se află deja în Parlament, a spus președintele FSLI, Simion Hancescu.

Astfel, elevii care îi insultă pe dascăli ar putea sta trei ani în spatele gratiilor.

Comentează știrea

Dar directorii abuzivi si incompetenti
21 septembrie 2015
ce ar putea sa pateasca?

Raspuns: vor primi calificativul FOARTE BINE, nu vor fi sanctionati, nu li se va intampla nimic! Vor da concurs pe un post liber, si ce credeti? Vor lua si concursul! Tara lui PAPURA VODA!

cadrele didactice
21 septembrie 2015
sunt extrem de vulnerabile!

Cei de la catedra chiar ar trebui sa fie protejati de lege! Sunt o categorie foarte expusa.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Veste bună pentru profesorii navetiști!
Pagina a fost generata in 0.2864 secunde