Elevii, chemați sâmbăta la școală? Orele pierdute din cauza viscolului, recuperate până la finele anului școlar

9907
16
Elevii, chemați sâmbăta la școală? Orele pierdute din cauza viscolului, recuperate până la finele anului școlar - eleviclasascoala1211337789373135-1519981695.jpg

Articole de la același autor

Minivacanța forțată de săptămâna aceasta ar putea prelungi programul elevilor în săptămânile următoare sau chiar introduce cursuri sâmbăta. 


"Conform regulamentului, fiecare unitate de învățământ va trebui să stabilească în Consiliul de Administrație modalitatea de parcurgere a programei școlare până la sfârșitul anului școlar. Asta înseamnă că se va discuta în cadrul unității de învățământ și ei vor decide cum anume vor recupera materia", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general Gabriela Bucovală.


Astfel, școlile ar putea lua în calcul fie prelungirea programului zilnic cu câte o oră, până la recuperarea întregii programe, dacă spațiile și orarul claselor permite acest lucru, fie susținerea cursurilor sâmbăta. Sigur că ultima variantă nu este nici pe placul elevilor, nici pe placul profesorilor. Sindicatul Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța recomandă ca recuperarea să nu se facă sâmbăta.


"SLSIP apreciază că hotărârile adoptate de consiliile de administrație din unele unități de învățământ cu privire la recuperarea în zile de sâmbătă a orelor pierdute în perioada afectată de condițiile meteo nefavorabile sunt cel puțin discutabile, raportat la dispozițiile art. 111 – 124, respectiv art. 137 din Codul muncii (timpul de muncă, timpul de odihnă, munca suplimentară, repausul săptămânal). Considerăm că în condițiile în care personalul didactic de predare, didactic auxiliar și nedidactic va fi chemat să lucreze în zilele de sâmbătă, nu pot fi respectate dispozițiile art. 137 din Codul muncii, care stabilesc faptul că repausul săptămânal este de 48 de ore consecutive, de regulă sâmbăta și duminica. De asemenea, apreciem că, în aceste condiții, sunt eludate și dispozițiile Codului muncii cu privire la munca suplimentară și modul în care aceasta poate fi prestată. În consecință, recomandăm liderilor grupelor sindicale ca la ședințele consiliilor de administrație să susțină alte modalități de recuperare, care să se încadreze în limita timpului legal de lucru zilnic și săptămânal, cu respectarea dispozițiilor legale privind repausul săptămânal și munca suplimentară", precizează președintele SLSIP Constanța, prof. Mitică Iosif.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cristian
2 martie 2018
Sâmbătă ???...

... mvaaaai..., vreți că bieții copii să ajungă la surmenaj ??? Am făcut școala generală, liceul și cinci ani de facultate cu ore și cursuri de luni până sâmbătă, inclusiv. Și, slavă Domnului, nu m-a tâmpit atâta carte.

Parinte
2 martie 2018
Recuperare??

Cand s-a Recuperate, ca sa se recupereze si anul asta? De fapt, materia nu se mai parcurge integral de ceva ani...si ce daca? Pe cine intereseaza? Mai se verifica parcurgerea materiei? Raspunde cineva pentru neparcurgere? Toti profedorii au grade, chiar I, dar si cand vin la ore intra pe la si 20 ..si 25 ...ora de 50 minute se injumatateste...iar copiii si parintiisunt" niste prosti"!!! Cam asta e prin judetul Constanta...pestele de la cap se impute...iar la noi ....pute raaaau

Matei
2 martie 2018
Firesc

Soluțiile acestea au fost aplicate de fiecare dată în asemenea situații și ele sunt firești. Așa încât nu pot constitui nici măcar subiectul unei știri.

Profesor
2 martie 2018
Observații

Nu mi se pare drept să generalizați. Fiecare profesor , îmi place să cred, răspunde înaintea propriei conștiințe, apoi a celuilalt, director, șef de catedră, inspector... . Presupun că sunteți părinte. În această calitate nu îmi dau seama ce competențe aveți în a evalua cum și dacă profesorul parcurge materia. Potrivit manualului ? Potrivit notițelor pruncului ? Ar fi deja aberant ! Profesorul are programa. Cu care dumneavoastră nu aveți nimic în comun. Cât despre întârzieri, atâta vreme cât motivația lor vă este necunoscută, este bine să vă preocupați strict de situația școlară a copilului dumneavoastră, lăsând altora lucrurile ce nu vă privesc și la care nu vă pricepeți. Căci profesorul nu vă este bonă iar dumneavoastră nu îi sunteți nici patron, nici vechil. Toate cele bune !

Răspuns la: Recuperare??
Adăugat de : Parinte, 2 martie 2018
Cand s-a Recuperate, ca sa se recupereze si anul asta? De fapt, materia nu se mai parcurge integral de ceva ani...si ce daca? Pe cine intereseaza?...
aurica
2 martie 2018
sa traiesti!

Ai spus ce gândim mai multi.In curând va ramane si fara noi desi e nemultumit.Atunci sa vedem ce va face.Multumesc!

Răspuns la: Observații
Adăugat de : Profesor, 2 martie 2018
Nu mi se pare drept să generalizați. Fiecare profesor , îmi place să cred, răspunde înaintea propriei conștiințe, apoi a celuilalt...
JAmes BagaBond
2 martie 2018
FSLI

iar a fasait-o. Pai mai bine nu recuperam nimic,. Si atunci o saptamana rasa din salariu. Scurt si la obiect. Munca neefectuata are ca efect neplata. Conform Codului Muncii, desigur.

Cineva
2 martie 2018
Am inteles

Si cand ii chemati la concursuri si olimpiade sa supravegheze si sa corecteze sambata gratis unde se incadreaza?au voie sa ii chemr asa cand vor ei pe gratis?

Matei
2 martie 2018
Poate ar trebui...

Chiar știți cum ajunge un profesor să aibă gradul I ? Sau măcar definitivatul ? Ori cum ajunge să se afle la catedră ? Mă îndoiesc . Sunteți prea ocupat să urmăriți cât întârzie la oră . Deși, fiindu-i întru totul superior, firesc ar fi să ocupați dumneavoastră locul său. Astfel, viața v-ar deveni mai mult decât fericită.

Răspuns la: Recuperare??
Adăugat de : Parinte, 2 martie 2018
Cand s-a Recuperate, ca sa se recupereze si anul asta? De fapt, materia nu se mai parcurge integral de ceva ani...si ce daca? Pe cine intereseaza?...
Nerusinatule!
2 martie 2018
Rusine

Domnule profesoru’ satului, asa faci dumneata intreaga programa la clasa? In zece minute de stat in clasa si 30 de minute intarziere? Vezi ca nu toti patintii sunt asa idioti precum ii crezi! Ce evaluare a parcurgerii materiei iti mai trebuie, mai nemultumitule?Nimeni nu-si mai bate capul sa va urmareasca pentru ca ne-a ajuns: ne-ati dezamagit destul. Facem noi lectiile cu copii, ca pe vremea noastra, sa te lasam pe tine sa te dai mare cu titlul de profesor! Ii faceti de rad si mare rusine pe profesorii vostri!

Răspuns la: Observații
Adăugat de : Profesor, 2 martie 2018
Nu mi se pare drept să generalizați. Fiecare profesor , îmi place să cred, răspunde înaintea propriei conștiințe, apoi a celuilalt...
Gradul
2 martie 2018
Din pahar poate

Iei gradulintaidegraba daca nuesti capabil, domnule, intelegi: nu esti capabil sa tii 40 deminute o clasa cu ochii pe ceea ce zici. Mai citeste Pedagogia ca iti lipseste, sincer.

Răspuns la: Poate ar trebui...
Adăugat de : Matei, 2 martie 2018
Chiar știți cum ajunge un profesor să aibă gradul I ? Sau măcar definitivatul ? Ori cum ajunge să se afle la catedră ? Mă îndoiesc...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4723 secunde