Elevii de la Școala "Gheorghe Țițeica" descoperă spațiul cosmic

267
1

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, Săptămâna Spațiului Cosmic a fost sărbătorită la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica" printr-un proiect internațional intitulat "Descoperă!", în care au fost implicați aproximativ 800 de elevi, din clasele primare gimnaziale.


Elevii s-au implicat, la inițiativa coordonatorului de proiect, bibliotecara Anca Moșoiu, și a cadrelor didactice ale instituției, în activități dintre cele mai variate, care le-au pus în valoare spiritul ludic și creativitatea, având deosebite valențe educative. 


Toată săptămâna, școlarii de la "Gh. Țițeica" au confecționat machete ale sistemului solar, dintre care unele extrem de originale, folosind fructe și legume de sezon. De asemenea, ei au realizat planșe în diferite tehnici: pictură în acuarele, tempera ori guașe, desene în tuș, colaje, dar au meșteșugit și elemente de decorațiuni interioare cu motive astrale, respectiv mașini ale timpului cu care își doresc să exploreze universul.


La orele din aria curriculară Limbă și comunicare - respectiv limba și literatura română, limba engleză, limba franceză -, copiii s-au jucat cu ajutorul cuvintelor și al expresiilor din câmpul lexical al universului, realizând poezii ori definiții artistice ale unor elemente din galaxia noastră. Toate creațiile acestora urmează a fi reunite într-o broșură intitulată "Descoperă spațiul cosmic... prin cuvinte". O parte dintre elevii claselor a VIII-a a participat la dezbaterea "Limitele ficțiunii", în care au analizat scrieri științifico-fantastice. 


Trebuie menționat ajutorul de care școala a beneficiat din partea părinților, care și-au sprijinit copiii în realizarea unor machete și a unor roboți impresionanți ca design și dimensiune, Evenimentul s-a finalizat cu parada costumelor elevilor din ciclul primar, care erau fie roboți ori cosmonauți, fie marțieni. Ei au trecut prin fiecare clasă și au fost serviți de gazde, de fiecare dată, cu prăjituri în formă de stele, soare, semilună.


Directorul instituției, prof. Aneta Dragnea, declara la final: "Aportul educativ al unor astfel de manifestări este incontestabil. Elevii învață prin joc și descoperire, sunt veseli alături de învățătorii și profesorii lor și acesta este tot ceea ce ar trebui să conteze".


Comentează știrea

ce draguti sunt!
12 octombrie 2015
dar cravata aia...e de pionier?

Seamana al naibii de tare cu cravata de pionier, schimbati-o fratilor, ce vreti sa va intoarceti la comunism?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde